Costel Alexe: Suntem din ce în ce mai vulnerabili la schimbările climatice. Trebuie să avem mai mare grijă de mediu

Data actualizării: Data publicării:
Costel Alexe
Klaus Iohannis a semnat decretul privind demisia lui Costel Alexe. Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Mediului, Costel Alexe, spune, în contextul inundațiilor grave care afectează mai multe zone din țară, că este nevoie de mai multă grijă pentru mediu, deoarece suntem tot mai vulnerabili la schimbările climatice. Inundații de amploare s-au produs în 36 de localități din 18 județe ale țării. În ultimele 24 de ore, cele mai mari probleme au fost în Argeș, Botoșani și Hunedoara. În acest moment, este alertă de inundații pe râul Prut. Ministrul merge la Botoșani, pentru a se asigura că situația e sub control.

Statul român poate să gestioneze aceste situații produse de fenomele hidrologice. Pentru următoarele zile, riscul cel mai ridicat e la Stânca Costești, Baratca și Rădăuți Prut, unde în această după amiază am și convocat Comitetul pentru situații de urgență”, a spus Alexe la Digi24.

Ministrul a avertizat că efectele schimbărilor climatice sunt din ce în ce mai vizibile.

Luna aprilie a fost cea mai secetoasă din Moldova de la începutul măsurătorilor meteo, din 1880. Luna mai a fost cea mai călduroasă luna la nivel planetar. Suntem din ce în ce mai vulnerabili la schimbările climatice. Trebuie să avem mai mare grijă de mediu, de păduri, ca să limităm efectele acestor catastrofe”, a spus Alexe.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri