Sari la conținut

Verificări la groapa de gunoi din Chiajna

Peste o mie de locuitori din cartierele din nord-vestul Capitalei s-au plâns autorităţilor de mirosul insuportabil din zonă. Oamenii spun că nici măcar nu pot deschide ferestrele.

Reprezentanţii firmei care administrează groapa de gunoi din Chiajna susţin că nu aceasta e sursa problemelor.

Liviu Birău, directorul firmei care adm groapa de gunoi: „Mirosul poate proveni din mai multe surse, cum ar fi canalizări, bataluri de nămol, depozite de gunoi ilegale şi necontrolate. Spun că nu de aici vine mirosul”.

Verdictul îl vor da inspectorii de la Garda de Mediu în următoarele săptămâni. Între timp, primarul din sectorul 1, Dan Tudorache, confirmă problema semnalată de oameni şi spune că a găsit o soluţie: „O centrală de cogenerare, care să primească gunoiul din sector şi să dea curent şi energie termică. Asta pentru un an, doi ani. E adevărat, şi eu stau în zonă la< Doi cocoşi> şi în anumite perioade ale zilei, simt un miros greu respirabil.”

Şi la Primăria Generală se va reuni un grup de lucru format din reprezentanţii autorităţilor pentru protecţia mediului, care urmează să identifice sursele de poluare. Dacă se va stabili că vinovaţi sunt reprezentanţii centrului de deşeuri, acesta riscă să rămână fără autoritzaţie.