VIDEO. Un clip tulburător arată cum somonii aproape că au fiert de vii în apă din cauza caniculei

Data publicării:
somoni
Somonii aproape că au fiert de vii în apă din cauza caniculei FOTO: Columbia Riverkeeper

Somonii din fluviul Columbia au fost expuși la temperaturi de nesuportat în apă, din cauza cărora pielea lor a început să se desprindă, ca și cum ar fi fost fierți de vii. Fenomenul șocant s-a înregistrat în urma valului de căldură din nord-vestul Pacificului și a fost observat de un grup de conservare.

Într-un clip publicat marți de organizația non-profit Columbia Riverkeeper, câțiva somoni care înoată într-un afluent al fluviului au corpurile acoperite cu leziuni despre care grupul spune că sunt rezultatul supraîncălzirii, relatează The Guardian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De regulă, somonii migrează din ocean în fluviul Columbia, zona lor de reproducere, dar acum au schimbat în mod neașteptat cursul, a spus Brett VandenHeuvel, directorul executiv al Columbia Riverkeeper. El a spus că traseul prin râul Little White Salmon, un afluent al fluviului Columbia, acolo unde a fost înregistrat videoclipul, a fost soluția disperată a somonilor de a „scăpa de căldură”.

Grupul de conservare a înregistrat videoclipul după valul de căldură, într-o zi în care temperatura apei a depășit 21 de grade Celsius, o temperatură letală pentru acești pești, dacă sunt expuși la ea pentru perioade lungi de timp. În SUA există o lege potrivit căreia temperatura din acest fluviu trebuie menținută sub 20 de grade Celsius.

VandenHeuvel a comparat situația cu cea a unei persoane care încearcă să alerge la maraton la temperaturi de peste 38 de grade Celsius. „Diferența este că asta nu este o distracție pentru somon”, a spus el. „Nu au de ales”.

Cel mai probabil, somonii din videoclip vor muri din cauza bolilor și a stresului termic.

Această secvență este încă un alt exemplu al efectului tragic al valului recent de căldură, care a ucis sute de oameni din Pacificul de nord-vest și Canada și peste 1 miliard de animale marine și a provocat incendii în întreaga regiune.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri