Video Roboții înlocuiesc asistentele medicale în spitalele din SUA care duc lipsă de personal

Data actualizării: Data publicării:
roboti spitale
Roboții sunt soluția la care a recurs un spital din Statele Unite pentru a face față lipsei de personal. Foto: Captură Digi24

Roboții sunt soluția la care a recurs un spital din Statele Unite pentru a face față lipsei de personal. Aceștia sunt folosiți la îndeplinirea unor misiuni simple precum transportul medicamentelor acolo unde este nevoie de ele, la cererea medicilor. Roboții asistente vin la pachet cu o mulțime de avantaje, printre care și faptul că pot lucra 7 zile din 7.

Acești roboți care măsoară doar un metru și jumătate sunt ajutoare de încredere la spitalul Elmhurst Memorial de lângă Chicago, care se confruntă cu o lipsă acută de personal.

Hiral Patel - director tehnic Elmhurst Memorial: Avem doi roboți în spital care lucrează 24/7, care au nevoie doar de o perioadă scurtă pentru încărcare. Așa că, atunci când te gândești la numărul de angajați umani necesari pentru această muncă, am avea nevoie de cel puțin șase oameni care să facă acest volum de muncă.

Echipați cu un ecran digital și cartele pentru a deschide ușile, roboții denumiți Moxi lucrează non-stop pentru echipa medicală de la Elmhurst Memorial. Ei sunt folosiți pentru a le duce cadrelor medicale tot felul de echipamente sanitare, medicamente, dar și pentru a transporta analizele recoltate la laborator. Roboții se descurcă complet independent, ceea ce duce la o economie importantă de timp pentru angajații umani.

Diane Butts - manager Elmhurst Memorial: Facem cererea pe iPad, apoi în câteva clipe va veni și își va anunța sosirea cu un bip. Ne scanăm legitimația, ea deschide unul dintre compartimente. Plasăm dispozitivul și apoi finalizam cererea și robotul pleacă unde l-am trimis.

Potrivit statisticilor, cei doi roboți fac aproximativ 1.800 de livrări și parcurg aproape 1.600 de kilometri în fiecare lună în interiorul spitalului. Asta înseamnă o economie cu mult peste două milioane de pași pentru personal.

Tom Angelos - asistent Elmhurst Memorial: Faci o mulțime de kilometri lucrând într-un spital, făcând toate acestea, plimbându-te, mai ales într-un spital ca Elmhurst. Distanța este lungă. Cu siguranță ne-a salvat de pași, ceea ce este de mare ajutor, pentru că putem rămâne lângă pat și nu ne îndepărtăm de pacienții noștri. Este cu adevărat foarte util.

Roboții asistente vin la pachet cu o mulțime de avantaje: pot lucra aproape fără oprire, nu se îmbolnăvesc și nici nu au nevoie de concediu.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri