Șoferul SMURD care a omorât un copil surdomut pe trecerea de pietoni a fost condamnat cu suspendare, la 5 ani de la accident

Data publicării:
ambulanta smurd accident cluj
Sursa foto: arhivă Știri de Cluj

Doi ani de închisoare cu suspendare este pedeapsa primită de șoferul SMURD, care a omorât un copil surdomut pe o trecere de pietoni din Cluj-Napoca. Condamnarea Tribunalului Militar Cluj vine la 5 ani de la accidentul în care băiatul de 14 ani și-a pierdut viața. Decizia nu este definitivă, scrie Actual de Cluj.

Accidentul a avut loc pe 25 martie 2018, în jurul orei 14:30. Șoferul a ieșit cu autospeciala din curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență și se îndrepta, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, spre Aeroportul Cluj, pentru a prelua un nou-născut cu malformaţii cardiace, sosit cu elicopterul. La prima trecere de pietoni, bărbatul a lovit mortal un copil de 14 ani. Băiatul, surdomut, nu a auzit sirenele şi a traversat în fugă strada, pe culoarea verde a semaforului. În urma impactului, copilul a decedat.

Zilele trecute, șoferul, angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, a fost condamnat de Tribunalul Militar Cluj la doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă, pedeapsă suspendată sub supraveghere pentru doi ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul unei instituții publice.

În urma accidentului, familia copilului decedat a primit daune morale de 145.000 de euro de la asigurător, deși la proces ceruse daune de 550.000 de euro, scrie presa locală.

Decizia Tribunalului Militar Cluj, luată în 4 aprilie 2023, poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri