Şoşoacă, după ce a primit un plic „suspect” la Senat: „Conține prafuri care îmi pot afecta sănătatea”. Ce arată analizele

Data actualizării: Data publicării:
sosoaca cu mainile in san
Senatoarea Diana Șoșoacă Foto: IQNUAM Photos/George Călin

Senatoarea Diana Iovanovici - Şoşoacă a declarat marţi, după ce cu o zi în urmă a fost informată de SPP că a primit un plic „suspect” la sediul Senatului, că nu s-a mai confruntat vreodată cu această situaţie şi că ar fi vorba de „o răzbunare a sistemului pe care îl atacă de patru ani”. În urma analizelor, s-a descoperit că „nu există agenți periculoși chimici” în plic.

ACTUALIZARE: Potrivit unor surse Digi24, rezultatul analizelor biologice, chimice şi de radiaţii ionizate efectuate în laboratoarele Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) în cazul plicului primit de senatoarea Diana Şoşoacă sunt negative.

„În urma analizelor efectuate în laboratoarele SPP - analize biologice, chimice şi de radiaţii ionizate - rezultatul este negativ. La analizele biologice nu s-a evidenţiat existenţa unor agenţi periculoşi, la analizele chimice rezultatele se încadrează în parametri normali, iar în ceea ce priveşte analizele de radiaţii ionizate valorile se încadrează în valori normale”, au precizat sursele citate.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Ea a amintit că luni dimineaţă a fost informată de SPP că a primit un plic „suspect” care conţine „o substanţă granulată”. Şoşoacă a spus că plicul a rămas pentru analiză şi se va interesa de rezultat.

„Cei de la SPP m-au sunat la 8 dimineaţa şi mi-au spus că este un plic suspect. Este prima oară în viaţa mea când mă confrunt cu aşa ceva. Nici clienţii mei nu s-au confruntat. Le-am spus şi colegilor parlamentari, nici ei nu au primit aşa ceva vreodată sau nu au auzit. Dar e firesc, când te lupţi cu sistemul. (...) După ce voi termina şedinţa de plen voi lua legătura cu SPP şi o să văd ce s-a mai întâmplat între timp. Mi s-a spus că conţine nişte granule sau nişte prafuri care ar putea afecta sănătatea mea şi a celor din jurul meu. (...) Este un plic normal. L-am vazut în cutie. Nu ai voie să pui mâna pe el”, a explicat Şoşoacă, la Senat, potrivit Agerpres. 

Întrebată de unde a venit plicul, ea a precizat: „Pe ruta unui penitenciar. Cam cum se întâmpla înainte de 1989. (...) Probabil că se mai poartă încă aceste situaţii. Probabil că este vorba de o hărţuire şi o încercare de instituire a unei temeri. (...) Hai s-o atacăm în unanimitate pe Şoşoacă, pentru că şi ea a atacat sistemul timp de patru ani. Este o răzbunare a sistemului, dar nicio problemă că Diana Iovanovici - Şoşoacă este cea mai puternică femeie”.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri