Sari la conținut

Amendă pentru Dinamo în urma scandărilor xenofobe din partida cu CSMS Iași

 

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat pe site-ul oficial sancțiunea primită de clubul Dinamo, în urma scandărilor xenofobe ale fanilor alb-roșii la partida cu CSMS Iași.

În baza art. 82/3/b, coroborat cu art. 83/2/c, cu aplicarea art. 54, punctele 2 și 6 din RD, se sancționează clubul FC Dinamo 1948 cu o penalitate sportivă de 10.000 lei”, scrie site-ul lpf.ro.

Digisport.ro notează că meciul Dinamo-CSMS Iași, disputat aseară, din etapa cu numărul 20 din Liga 1, a fost oprit timp de 10 minute, din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei gazdelor. Vizat de scandări a fost Bőle Lukacs, mijlocașul formației din Copou. 

Conform regulamentului disciplinar, la articolul 54, echipa din Ștefan cel Mare risca o amendă cuprinsă între 5.000 și 70.000 de lei, plus un meci fără spectatori pe propriul teren.

Incidentul vine la trei zile după ce Beke Istvan, un presupus terorist membru al mișcării maghiare „64 de Comitate”, a fost arestat de Ziua Națională a României, bănuit că intenționa să comită un atentat cu o bombă artizanală la Târgu Secuiesc.