Sari la conținut

Bronz pentru Larisa Iordache la Campionatele Mondiale de la Glasgow

Performanţă excelentă pentru Larisa Iordache, care, într-o competiţie selectă, s-a depăşit pe sine însăşi. Cu un exerciţiu foarte bun la paralele, aparatul atât de incomod pentru români, sportiva noastră a prins podiumul, într-o competiţie extrem de selectă.

Am încercat să îmi iau revanșa. Am avut obiective în minte și am făcut-o pentru mine și pentru colegele mele”, a declarat Iordache după concurs. „Mă simt mai bine decât vineri (când a avut loc concursul de calificări pe echipe, n. red.), dar vreau mai mult decât atât”, a mai spus Larisa Iordache. 

În finala la individual compus a concurat şi Laura Jurca, ea clasându-se pe locul 8.

Notele obţinute de gimnastele noastre în finală la individual-compus sunt următoarele:

Larisa Iordache – bârnă 14.766, sol 14.475, sărituri 15.066, paralele 14.800 (total 59.107);

Laura Jurca – sol 13.900, sărituri 15.133, paralele 13.733 şi bârnă 13.966 (56.732).

Medalia de aur a fost cucerită de Simone Biles (SUA, 60.399 puncte), iar cea de argint de compatrioata sa Gabrielle Douglas (59.316).

La ediţia din 2014, Larisa Iordache a cucerit medalia de argint la individual-compus.

Prin reuşita de joi seară, Larisa Iordache a obţinut şi calificarea individuală la JO de la Rio, unde conform regulamentului ajung toţi medaliaţii din probele individuale, dacă echipele ţărilor lor nu s-au calificat direct la Olimpiadă.

Finala la individual-compus a fost singura în care România a avut reprezentante, după ce echipa tricoloră s-a clasat pe locul 13 în calificări, ratând atât finala pe echipe şi, implicit, calificarea directă la JO din 2016, precum şi finalele pe aparate. Astfel, echipa feminină a României va evolua în cadrul turneului preolimpic de anul viitor, între 16-19 aprilie, pentru unul din ultimele patru locuri calificante la JO.

La CM de la Glasgow, România va mai fi reprezentată de Cristian Băţagă, vineri, în finală la individual-compus, şi de Marian Drăgulescu, duminică, în finala de la sărituri.