Sari la conținut

Caroline Garcia, insultă rasistă la adresa Irinei Begu: „Pierd cu țiganca asta nenorocită!”

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Actualizare 14:15. Fostul ministru de Externe Mircea Geoană spune că MAE și Ambasada țării noastre la Paris trebuie să intervină în acest caz.

Caroline Garcia (22 de ani, locul 44 WTA) nu a negat incidentul, iar o reacție oficială întârzie să apară, deocamdată.

Postarea inițială de pe tennisforum.com a fost ștearsă, dar vestea a fost preluată de mai multe publicații, nu doar din România, transmite digisport.ro.


Garcia (22 de ani, locul 44 WTA) a numit-o „țigancă” pe Begu (25 de ani, locul 34 WTA), chiar în timpul jocului, la scorul de 5-5 în setul decisiv. A vorbit în direcția staff-ului său, dar spusele i-au fost captate pe microfoanele de fond.

„Pierd cu brio în fața acestei țigănci nenorocite, o să vezi” („Je vais reussir a perdre contre cette connasse de gitane tu vas voir” / „I successfully lose against this gypsy bitch, you'll see”), a spusCaroline Garcia, iar vorbele sale au fost descifrate de mai multe publicații, printre care tennisforum.combolamarela.pt sau chiar de fanii care au comentat pe diverse site-uri, după ce au auzit-o.

Gestul jucătoarei din Franța seamănă cu unul comis de Nick Kyrgios în vara trecută, în timpul unui meci contra lui Stanislas Wawrinka. Pentru acel gest, australianul a primit din partea ATP o suspendare de 28 de zile şi o amendă de 25.000 de dolari.

Turneul WTA de la Charleston (Carolina de Sud) este transmis ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE pe Digi Sport 2.

Citiți și:

Irina Begu s-a calificat în turul doi la Charleston