Sari la conținut

Caroline Garcia, prima reacţie oficială după scandalul din partida cu Begu

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Jucătoarea de tenis Caroline Garcia a publicat un răspuns oficial în privinţa scandalului declanşat de partida cu Irina Begu şi susţine că nu a jignit-o pe româncă.

Communiqué officiel Statement

Posted by Caroline Garcia on 6 Aprilie 2016

"Aş vrea să vorbesc despre comentariile care au apărut în presă despre mine, după meciul de luni cu Irina-Camelia Begu (România). Aceste informaţii sunt complet false. Am avut întotdeauna respect pentru adversarii mei şi fără îndoială că nu am spus acele cuvinte, nu am jignit, aşa cum am fost acuzată. Totodată, alertată de acest zvon fals, WTA a închis acest caz, după cum a şi anunţat. Vă mulţumesc!", potrivit unui comunicat oficial publicat de către Caroline Garcia pe site-ul oficial şi pe contul personal de Twitter.

WTA şi-a anunţat ieri poziţia în cazul scandalului provocat de eventuala remarcă rasistă a Carolinei Garcia la adresa Irinei Begu.

"Cel mai înalt nivel de conduită pe teren este suprem pentru WTA şi nimic altceva nu este acceptabil! După ce am investigat amănunţit acest caz, nu am descoperit nicio probă care să susţină acuzaţiile aduse. Cazul este închis pentru WTA", a recunoscut preşedintele Asociaţiei de Tenis Feminin, Steve Simon.

Conform presei străine şi a unor postări de pe reţelele de socializare, sportiva din 22 de ani din Franţa ar fi numit-o "ţigancă" pe jucătoarea noastră.

Şi Adrian Cruciat, antrenorul Irinei Begu, a dezminţit informaţia apărută după victoria bucureştencei în faţa Carolinei Garcia (6-4, 2-6, 7-6).

Sute de mesaje ale românilor au fost publicate ca reacții la ultimele postări ale sportivei din Franța, de la "Să îți fie rușine" sau "Sper să fii suspendată pentru multă vreme", până la afirmații jignitoare ori cu aceeași tentă rasistă.