Comisia de disciplină a UEFA ar putea decide, astăzi, eliminarea echipei Steaua din competiţiile europene

Data publicării:
Steaua invinsa 5548773-Mediafax Foto-Laurentiu Mich

În cazul unei descalificări, echipa ar putea pierde zeci de milioane de euro, bani proveniţi din bilete, transferuri şI participări în Champions League.

Sezonul 2012-2013 a fost unul spectaculos pentru echipa din Ghencea. În cupele europene Steaua a ţinut piept unor echipe de mare de mare valoare, cum ar fi Ajax. A adunat aproape 60.000 de oameni pe Arena Naţională când a jucat contra celor de la Chelsea Londra.

Echipa a făcut spectacol şi în campionat. Steaua a avut media cea mai mare a spectatorilor prezenţi pe stadion, peste 20 de mii de fani. O reţetă financiară de succes pe care clubul ar pierde-o dacă este eliminată anul acesta din competitţiile europene.

Conducerea clubului calcula înainte de decizia UEFA peirderi uriaşe. Peste 20 de milioane de euro, bani din bilete, participare în preliminariile Champions League şI sume fabuloase care ar putea ajunge în buzunarul clubului dacă jucătorii vor atinge primăvara europeană.

Astăzi, comisia de disciplină a UEFA ar putea da un verdict clar în acest caz.

Eu am spus 50-50 la sută de încurajare”, a declarat Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

Tot astăzi, la prânz, va avea loc şI tragerea la sorţi pentru preliminariile Champions League. În cazul în care Steaua va fi eliminată din competiţiile europene echipa care ar urma să joace cu ea va fi desemnată câştigătoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri