Sari la conținut

Euro 2016, în pericol. Campionatul European ar putea să nu mai aibă loc în Franța

„Eram deja foarte îngrijorați cu privire la Euro 2016. Acum, evident, grijile noastre sunt și mai mari, a spus Noel Le Great, președintele Federației Franceze de Fotbal.

În ultimul an, în Franţa au avut loc mai multe atacuri teroriste, iar arenele pe care ar urma să se dispute Campionatul European s-ar putea număra printre viitoarele ţinte.

Euro 2016 va fi primul turneu final cu 24 de echipe şi este programat între 10 iunie - 10 iulie 2016. Oraşele gazdă ar trebui să fie Paris, Bordeaux, Toulouse, Marseille, Lens, Lille, Saint-Denis, Lyon, Saint-Etienne și Nice.

Momentan, toate competiţiile sportive din Paris şi din împrejurimile capitalei, programate în acest weekend, au fost anulate.  

TEROARE LA PARIS. Unul dintre teroriști a fost identificat pe baza amprentelor

La nici un an de la atentatul asupra redacției „Charlie Hebdo”, Parisul retrăiește coșmarul terorismului, de data aceasta într-un atac fără precedent. Vineri seara au avut loc mai multe atacuri armate, coordonate, explozii în apropiere de Stade de France, unde se desfășura meciul amical Franța-Germania, și o luare de ostatici într-o sală de spectacole. Președintele Francois Hollande, prezent la meciul de fotbal, a fost evacuat și ulterior a declanșat starea de urgență.

Bilanțul provizoriu al atentatelor de la Paris este de 128 de morți și 180 de răniți. Printre persoanele decedate se află și doi români, informează MAE.

Pe aceeași temă