JO de iarnă 2018. Raluca Strămăturaru: Acest loc 7 este încununarea muncii mele

Data publicării:
raluca stramaturaru_cosr 2
Foto: cosr.ro

Raluca Strămăturaru, în vârstă de 32 de ani, care a obţinut, marţi, cel mai bun rezultat al delegaţiei României la actuala ediţie a JO de la Pyeongchang, locul 7, în proba de sanie, a declarat că această clasare reprezintă încununarea muncii sale, informează cosr.ro potrivit News.ro.

raluca stramaturaru_cosr 2
Foto: cosr.ro

„Sincer, nu-mi venea să cred ce se întâmplă. La un moment dat a trebuit să mă sprijin, pentru că aveam emoţii mari. A fost supergreu, mă bucur că am reuşit să mă concentrez şi să-mi stăpânesc emoţiile. Acest loc 7 reprezintă încununarea muncii mele, mi-am dorit foarte mult să fac un rezultat bun, s-a întâmplat acum şi nu pot decât să fiu foarte fericită şi mulţumită. Sunt convinsă că acum lumea a văzut ce înseamna sanie, ce înseamnă sporturile de iarnă şi poate vom fi sprijiniţi mai mult. Este un rezultat care mă face să merg mai departe”, a declarat Raluca Strămăturaru.

Sportiva a fost susţinută de preşedintele COSR, Mihai Covaliu, şi de fostul şef al forului olimpic, Octavian Morariu.

Raluca Strămăturaru va mai concura şi în proba de ştafeta pe echipe, in 15 februarie.

Strămăturaru, în vârstă de 32 de ani, a obţinut, marţi, cel mai bun rezultat al delegaţiei României la actuala ediţie a JO de la Pyeongchang, locul 7, în proba de sanie, unul dintre cele mai bune din istoria participărilor sportivilor tricolori la olimpiadele de iarnă.

Clasată pe locul 10 după primele două manşe care au avut loc luni, sportiva română a reuşit să mai urce un loc, în manşa a treia, iar în finală a reuşit un timp de 46,681 de secunde, la 233 de miimi de secundă de câştigătoarea manşei, germana Dajana Eitberger (46.448). Cu timpul total de 3:06.288, românca a fost a şaptea la general.

România nu a mai obţinut o clasare mai bună de la JO din 1994, de la Lillehammer, când, tot în proba de sanie, la dublu, Ioan Apostol şi Liviu Cepoi, terminau pe locul 6.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri