Lucian Bute, învins de James DeGale, în meciul pentru titlul IBF. Câți bani a încasat românul

Data publicării:
bute-1

 

Lucian Bute - FOTO Instagram

Lucian Bute a ripostat cu aceeaşi monedă, iar meciul promitea să fie exploziv. Ceea ce a şi fost, pentru că Bute i-a dat o replică nesperat de bună britanicului, care a fost presat tot meciul de românul care parcă s-a reinventat şi a ţinut centrul ringului tot meciul, deşi nu era favorit la nicio casă de pariuri.

S-a mers cap la cap pe toată durata meciului, în care Bute a scos la iveală tot arsenalul de lovituri, potrivit digisport.ro.

Aproape în fiecare rundă şi-a folosit arma care l-a făcut celebru, upercutul la ficat, însă britanicul a rezistat eroic şi a punctat pe contre. Înaintea ultimelor două runde, scorul era egal, însă arbitrii l-au dat învingător pe DeGale, deşi Bute a dominat şi ultimele runde, dar şi meciul în totalitate, cu o ofensivă totală.

În aşteptarea deciziei, nici măcar comentatorii britanici nu erau convinşi că DeGale a câştigat. Decizia a venit însă surprinzător pentru cei 15.000 de oameni care au umplut sala din Quebec.

116-112, 117-111, 117-111 au fost scorurile de pe foile de arbitraj ale celor trei arbitri judecători, care au dat o decizie în unanimitate.

Ajuns la 35 de ani, Bute a boxat pentru a 12-a oară într-un meci de titlu mondial, în timp ce DeGale se afla abia la al doilea şi la primul în care îşi apără centura câştigată în luna mai în faţa lui Andre Dirrell, după ce a fost lăsată vacantă de Carl Froch, retras între timp. Bute a deţinut centura IBF 4 ani şi jumătate, timp în care şi-a apărat-o de nouă ori.

Şi bursele de meci au fost pe măsură: Bute a încasat 1,5 milioane de dolari, în timp ce DeGale a fost convins să meargă în Canada pentru 2,25 milioane de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri