Sari la conținut

ROLAND GARROS. Simona Halep ar putea ajunge azi în finală. „Cred că se vede că sunt foarte fericită, este un moment minunat pentru mine”

Halep s-a calificat, miercuri, în semifinalele de la Roland Garros, după ce a învins-o în două seturi pe Svetlana Kuzneţova. Românca a făcut din nou un meci mare şi s-a impus cu un dublu 6 la 2, într-o oră şi 20 de minute de joc.

Cred că se vede că sunt foarte fericită, este un moment minunat pentru mine, ceea ce fac în tenis şi ceea ce fac pentru mine, pentru că ăsta a fost visul meu de când eram mică, de când am început tenisul. Este Grand Slam-ul meu preferat şi, ce pot să zic, pentru prima dată în semifinale e ceva nou pentru mine, e pentru prima dată şi va trebui să învăţ. Este un moment deosebit şi cu siguranţă n-o să-l uit”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep a realizat deja o mare performanţă. Nicio româncă nu a mai ajuns în semifinalele de la Roland Garros în ultimii 17 ani. Irina Spârlea este ultima sportivă din ţara noastră care s-a calificat în această fază, în 1995. Dacă va merge în finală, Halep va urca pe locul 3 în clasamentul WTA.

Doar trei românce s-au calificat în semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala aceleiaşi competiţii, în faţa americancei Chris Evert, Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), şi Irina Spîrlea, învinsă în 1997, în penultimul act al US Open de Venus Williams.