România va avea prima pistă olimpică de canotaj. Lacul de lângă București va putea găzdui competiții naționale și internaționale

Data actualizării: Data publicării:
Echipaj feminin de canotaj, pe lac.
România va avea prima pistă olimpică de canotaj.

România va avea prima pistă olimpică de canotaj. Sportivii noștri vor putea să se antreneze sau să concureze pe Lacul Pantelimon, având în vedere că Federația Română de Canotaj împreună cu Primăria Orașului Pantelimon au demarat procedurile pentru a implementa acest proiect. Existența unei piste ar permite țării noastre să organizeze competițiile naționale, apoi pe cele balcanice, iar ulterior un campionat mondial de juniori.

Sportivi care ne-au făcut mândri la Jocurile Olimpice de la Tokyo spun că pista olimpică va ajuta canotajul românesc.

Ancuța Bodnar, campioană olimpică la canotaj: E foarte bine să avem o pistă la noi în România, nu e târziu nici acum. Ne dorim să concurăm la noi în țară și să câștigăm aurul aici.

Simona Radiș, campioană olimpică la canotaj: E aproape de București, Pantelimonul e oraș mare și fiind bază de canotaj, chiar aici la îndemână...

Realizarea acestei piste ar putea atrage mai mulți copii spre acest sport.

Mugurel Semciuc, vicecampion olimpic la canotaj: La început nu e ușor, e drum greu de început, dar la un moment dat trebuie să vină și rezultatele și să aibă satisfacție din toate punctele de vedere.

Simona Radiș, campioană olimpică la canotaj: Cred că va aduce noi sportivi și noi viitoare stele ale canotajului.

Mihăiță Țigănescu, vicecampion olimpic la canotaj: Să vină altă generație în urma noastră și să continue ce facem acum. Probabil vom simți aceleași emoții, ca la olimpiadă, pentru că vom fi pe o pistă olimpică.

Reporter: Cum te simți?
Fetiță: Fericită, că am putut să merg cu asta.
Reporter: mai vrei să încerci?
Fetiță: Da, dar de data asta singură.
Reporter: Vrei să te apuci de canotaj?
Fetiță: Cred că da, nu știu sigur.

Canotor: O metodă foarte bună pentru antrenamente, deoarece avem o distanță exactă pe care putem s-o tragem. Ne ajută foarte mult pentru pistele de concurs.

Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj: Noi nu putem organiza o competiție la cel mai mic nivel. Mulți ne întreabă: „voi unde vă antrenați, care e baza voastră, dacă nu organizați competiție?”, și de fiecare dată le spunem că nu avem unde. E foarte trist să muncești și tu acasă la tine, să n-ai unde să arăți ce poți, și să faci pe românii tăi mândri de succesul tău.

Pista olimpică de canotaj ar putea fi inaugurată anul viitor.

Reporter: Magda Costache

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri