Steaua - Legia Varșovia, în play-off-ul Ligii Campionilor. Dumitru Dragomir: Se va juca pe Arena Națională

Data publicării:
legia varsovia tragere la sorti

Steaua a reușit să se califice în play-off-ul Champions League fără prea mari emoții, 2-0 la Tbilisi și 1-1 la București, cu Dinamo, campioana Georgiei.

Astăzi, în urma tragerii la sorți, roș-albaștrii vor evolua contra campioanei Poloniei, Legia Varșovia.

Steaua va juca primul meci pe teren propriu la 20/21 august, iar returul la 27/28 august la Varşovia. Ambele partide vor fi transmise în direct la Digi Sport.

Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf a fost cap de serie la tragerea la sorţi, însă a căzut cu cel mai dificil adversar.

Roş-albaştrii au mai întâlnit-o pe Legia în urmă cu un an şi jumătate, într-un meci amical disputat în Antalya. Pe 31 ianuarie 2012, Steaua, condusă de pe bancă de Ilie Stan, s-a impus cu 2-1, prin golurile reuşite de Florin Costea şi Tatu.  

Dumitru Dragomir: Se va juca pe Arena Națională

„N-am căzut ușor, dar Steaua este mai tare decât Legia Varșovia”, a declarat Dumitru Dragomir, președintele LPF, la Digi24.

Despre locul unde se va disputa meciul tur, asta pentru că în 14 august România va înfrunta Slovacia într-un meci amical pe Arena Națională, președintele LPF a afirmat că naționala poate să joacă în altă parte, meciul Stelei fiind „de interes național”.

„Se face de așa natură încât să se joace pe terenul mare (Arena Națională – n.r.). După părerea mea, un meci amical al echipei naționale poate să se joace și la Ploiești”, a spus Dumitru Dragomir.

Acesta a adăugat că se vor face eforturi ca Steaua să dispute turul play-off-ului pe Arena Națională.

Mihai Stoica: Legia e echipă de gabarit, puternică, dar noi ne vom califica

„Legia este o echipă care a pornit foarte bine în campionat, cu trei victorii din trei, fără gol primit, care a eliminat pe Molde, după 1-1 în Norvegia și 0-0 la Varșovia, la finalul unui meci cu emoții.

Vom merge să-i vedem chiar la următorul lor meci din campionat, sâmbătă au o deplasare dificilă. Este o trupă care ne poate pune probleme. Va fi o dublă echilibrată, dar trebuie să ne adjudecăm statutul de cap de serie și să intrăm în grupele Champions League”, a spus oficialul campionilor la Euro Fotbal, la Digi Sport.

Play-off-ul Champions League - ruta campioanelor:

Steaua - Legia Varşovia

Şahtior Karagandy - Celtic

Viktoria Plzen - NK Maribor

Ludogoreţ - FC Basel

Dinamo Zagreb - Austria Viena

Play-off-ul Champions League - ruta non-campioanelor:

Lyon - Real Sociedad

Schalke 04 - Metalist Harkov

Pacos Ferreira - Zenit Sankt Petersburg

PSV Eindhoven - AC Milan

Fenerbahce - Arsenal

* Participarea echipelor Fenerbahce Istanbul (Turcia) şi Metalist Harkov (Ucraina) în play-off-ul Ligii Campionilor depinde de hotărârea TAS.

Palmaresul Legiei

Legia Varşovia, club fondat în 1916, este campioana Poloniei din sezonul 2012-2013. Echipa Armatei Poloneze a câştigat ultima ediţie de campionat la o distanţă de 6 puncte distanță de Lech Poznan.

Legia Varşovia are în palmares 9 titluri de campioană şi 16 Cupe ale Poloniei, un record absolut. În Europa, Legia a bifat două semifinale: una în Cupa Campionilor Europeni (1970) şi una în Cupa Cupelor (1991).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri