Cosmin Contra, noul selecționer al României

Data actualizării: Data publicării:
contra
Foto: Guliver/GettyImages

Federația Română de Fotbal a ajuns la o înțelegere de principiu cu Cosmin Contra în privința preluării postului de selecționer al naționalei României, anunță site-ul FRF, citat de Agerpres. Antrenorul va semna un contract pe doi ani.

contra
Foto: Guliver/GettyImages

Guriță”, 41 de ani, a mai antrenat la Poli Timișoara, Alcorcon, Petrolul, Fuenlabrada, Getafe, Guangzhou R&F. Pe Dinamo a preluat-o în iarnă, după plecarea lui Ioan Andone. Are în palmares Cupa Românie, cu Petrolul, și Cupa Ligii, cu Dinamo, scrie gsp.ro.

Noul antrenor al tricolorilor îi va urma în funcție germanului Christoph Daum.

Vineri, tehnicianul echipei de fotbal Dinamo, Cosmin Contra, declara, într-o conferință de presă, că a avut un prim contact cu oficialii Federației Române de Fotbal cărora le-a transmis că este pregătit să antreneze prima reprezentativă a României.

Din staff-ul lui Contra vor face parte Jerry Gane (secund), Javi Reyes și Alfonso Villalobos (36 de ani) - ultimii doi preparatori fizici. Este posibil ca din echipa lui „Guriță” să facă parte și Ionuț Badea, tot secund, scrie digisport.ro

Sursele Digi Sport anunţă că Vasile Miriuţă este principalul favorit la preluarea postului lăsat vacant de Cosmin Contra. Astfel, interesant este că tehnicianul Concordiei va ajunge în Ştefan cel Mare chiar după meciul cu Dinamo.

Anunțul FRF postat pe site-ul oficial:

„Federația Română de Fotbal a ajuns la o înțelegere de principiu cu domnul Cosmin Contra în privința preluării postului de selecționer al Naționalei României.

În data de 14 septembrie 2017, președintele Răzvan Burleanu a fost mandatat prin decizia Comitetului de Urgență al FRF să negocieze cu anumiți antrenori ocuparea funcției de selecționer al echipei naționale. Comisia Tehnică a recomandat mai multe nume de candidați, iar președintele FRF și-a însușit aceste propuneri.

Numirea în funcție a unui nou selecționer și detaliile contractului ce urmează a fi încheiat vor fi prezentate Comitetului Executiv și supuse aprobării acestuia.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri