Crăciunescu cere excluderea din arbitraj a lui Avram: Inconștiență

Data publicării:
avram

După ce Marius Avram a decis ca partida de la Târgu Mureș să se joace, în ciuda terenului înghețat, fostul arbitru și președinte al CCA, Ion Crăciunescu, l-a criticat aspru pe centralul bucureștean, spunând că a dat dovadă de necunoaștere a regulamentului și de inconștiență, scrie digisport.ro.

avram

„Este imposibil, oricât ai încerca să înțelegi. Parcă pe partea asta nu avusesem probleme incredibile, pe partea asta cu regulamentul de organizare. Mie mi se pare că arbitrul a dat dovadă nu numai de necunoaștere, ci și de inconștiență, pentru că nu se poate juca nimeni cu siguranța oamenilor. Câți jucători nu au dat capul de iarbă și tot au avut probleme. Trebuia să așteptăm să se întâmple nenorociri? Există literă de regulament”, a declarat Ion Crăciunescu la Digi Sport Matinal.

„Probabil ei cred că dacă merg acolo și nu se joacă meciul, nu primesc baremul. Au zis să-și ia banii”, a mai zis Crăciunescu, cel care a spus că situația de la Tg Mureș nu poate fi comparată cu cea de la Arad, din vară, atunci când returul barajului de menținere / promovare în Liga 1 s-a jucat pe un teren indundat de apă:

„La ploaie mai merge, dar e vorba de gheață. Din ce știu eu, competițiile se joacă cu echipamente speciale, cu cască în cap, cu apărători. Ați văzut pe cineva, la sporturile care se joacă pe gheață, fără cască? Avram trebuia să vină și cu niște căști, care să fie de aceeași culoare cu echipamentul.

La Arad, era un meci cu apă. Acolo nu se îneca nimeni. Doar calitatea jocului avea de suferit. Aici a fost vorba de sănătatea oamenilor, de pericolul la care îi expui.

Eu nu acceptam așa ceva. Nu e lipsit de fair-play, când e vorba de sănătate. Eu nu vreau să-i expun pe acești oameni la risc. Dacă este literă la regulament, care spune clar... Nimeni nu poate contesta că era terenul înghețat. Orice om își dădea seama de asta”.

Citiți și: 
Liga 1 | Meci încheiat la pauză. Jucătorii au refuzat să mai joace

Deși a susținut faptul că partida nu trebuia să aibă loc, Crăciunescu nu crede că meciul va fi rejucat:

„Probabil cei de la Pandurii o să plătească, o să li se dea 3-0 meci pierdut. Nu e un meci de Cupă, să fie vreo problemă... Mi s-ar părea mult prea mult să li se dea o amendă celor de la Pandurii”, a spus fostul arbitru, care, în final, a zis că Marius Avram ar trebui exclus din arbitraj pentru ce a hotărât înainte de ASA - Pandurii.

„Eu dacă aș fi la Comisia Centrală și aș avea un asemenea arbitru, l-aș da afară. Cine ești tu să ignori o literă a regulamentului?! E la fel ca la penalty-urile alea scandaloase nedate. Toată lumea vedea că terenul era înghețat, mai puțin arbitrul”, a concluzionat Ion Crăciunescu la Digi Sport Matinal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri