Liverpool cere anchetarea finalei UCL după ce meciul a fost întârziat peste 30 de minute din cauza „problemelor de securitate”

Data actualizării: Data publicării:
anunț pe un ecran albastru la finala UCL
UEFA a amânat meciul cu mai mult de 30 de minute motivând că există „riscuri de securitate”. Foto: Profimedia Images

Echipa de fotbal engleză Liverpool a cerut o investigație în ce privește „problemele inacceptabile” cu care s-au confruntat fanii săi și care au dus la întârzierea meciului său cu Real Madrid, în finala UEFA Champions League, de sâmbătă seară, scrie BBC.

UEFA a amânat meciul cu mai mult de 30 de minute motivând că există „riscuri de securitate”. Meciul care a avut loc pe Stade de France, la Paris, nu a început până la ora 20:36 (ora de vară britanică), deși ar fi trebuit să înceapă la ora 20:00 (22:00 ora României).

Poliția a folosit inclusiv gaze lacrimogene împotriva unui număr mic de fani care a încercat să treacă peste barierele de securitate.

Ministrul sportului britanic, Nigel Huddleston, a scris pe Twitter: „Suntem foarte îngrijorați de scenele supărătoare de la Stade de France, de azi-noapte, și voi lucra împreună cu autoritățile competente pentru a afla ce s-a întâmplat și de ce”.

Andy Robertson care joacă fundaș-stânga la Liverpool a spus că felul în care a fost organizat meciul a fost „un haos”.

Poliția din Merseyside, care a avut ofițeri trimiși la Paris, a spus că „Marea majoritate a fanilor s-au comportat exemplar și au ajuns la stadion devreme și au stat la coadă așa cum li s-a spus”.

„Ofițerii noștri se vor întoarce astăzi și vor prezenta cele întâmplate în cadrul unui briefing formal, pentru a ne asigura că putem sprijini orice investigație după meciul de aseară”, a spus polițistul-șef Chris Green.

În postări pe Twitter, polițiștii din Merseyside au scris că meciul a fost „cel mai prost meci european la care am lucrat sau la care am fost vreodată. Mi s-a părut că felul în care s-au comportat fanii noștri la turnicheți a fost exemplar în aceste circumstanțe șocante. Nu ați întârziat deloc”.

Ulterior, au apărut imagini cu fani Liverpool care se adunau în cozi uriașe pentru a putea participa la meci. Mulți spun că au ajuns la stadiun cu mai multe ore înainte de începerea partidei, însă că au fost opriți din a intra.

„Suntem extrem de dezamăgiți de problemele de la intrare în stadion și de perimetrul de securitate de la Stade de France”, a transmis echipa Liverpool, într-un comunicat.

„Acesta este cel mai grandios meci din fotbalul european și fanii nu are trebui să treacă prin ce au trecut aseară.

Am cerut o investigație formală asupra cauzelor acestor probleme inacceptabile”, au mai transmis cei de la Liverpool.

UEFA a comentat situația spunând că „înțelege situația celor care au trecut prin această situație” și că va analiza situația „urgent” împtreună cu poliția franceză, autoritățile și Asociația Franceză de Fotbal.

„Înainte de începerea partidei, turnicheții de la intrarea lui Liverpool s-au blocat din cauza unor mii de fani care au cumpărat bilete false, bilete care nu au funcționat la aparate.

Din acst motiv s-au creat cozi mari de fani care încercau să intre. Din această cauză, partida a fost amânată 35 de minute pentru a permite fanilor cu bilete reale să poată să intre pe stadion”, au explicat oficialii UEFA.

La 10 minute de la începerea meciului, Football Supporters Europe transmitea că „mii de fani încă sunt blocați în afara stadionului și așteaptă calmi în ciuda situației complet inacceptabile”.

Poliția franceză a spus, de asemenea, că fanii cu biletele false sunt de vină pentru întârzieri și că aceștia au încercat să intre forțat pe stadion, dar „intervenția rapidă a poliției a permis revenirea la calm”.

Polițiștii francezi au adăugat că au reușit să-i disperseze pe fani „fără dificultăți”.

Aceeași declarație a venit și din partea ministrei franceze a sportului, Amelie Oudea, Castera – „Încercările de a intra forțat și frauda fanilor englezi au complicat munca personalului stadionului și a poliției, dar ele nu vor păta această victorie”. Și ministrul de interne de la Paris a dat vina pe fanii lui Liverpool.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri