Memoriu la UEFA. FRF vrea să acuze arbitrajul și terenul de la Astana

Data actualizării: Data publicării:
sapunaru

Cu două ore întârziere faţă de ora prevăzută, tricolorii au sosit în această dimineaţă la Bucureşti, după meciul din Kazahstan, 0-0, care a căpătat pe alocuri accente de bătălie. FRF plănuieşte să facă un memoriu la UEFA, după tot ce s-a întâmplat la Astana. Meciul s-a încheiat 0-0.

sapunaru

Deplasarea din capitala Kazahstanului a fost un coşmar pentru prima reprezentativă din toate punctele de vedere. De la diferenţa de temperatură şi terenul sintetic, până la furturile din hotel şi durităţile exagerate ale gazdelor, nesancţionate de arbitru. Manuel de Sousa trebuia să ne acorde două penalty-uri şi să le acorde gazdelor măcar un cartonaş roşu, notează Digi Sport.

„A fost un iad, jucătorii trebuie felicitaţi pentru dăruire”, a spus selecționerul naționalei după meci.

Tricolorii au mari probleme din punct de vedere al sănătăţii. Chipciu are ruptură musculară, Grigore are fractură de piramidă nazală, în timp ce Săpunaru s-a ales cu 6 dinţi sparţi.

La sosirea pe aeroport, Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a vorbit despre ce s-a întâmplat în Kazahstan, criticând totodată arbitrajul lui Manuel de Sousa.

Federaţia va face un protest oficial la UEFA împotriva a ceea ce s-a întâmplat la Astana: terenul sintetic şi arbitrajul sub orice critică al portughezului vor fi capetele de listă în demersul FRF. 

„În primul rând, a fost acea suprafață de joc, care, din punctul nostru de vedere, nu permite jocul de fotbal, iar acest lucru nu cred că este împărtășit doar de naționalele de fotbal care au jucat acolo, ci chiar de echipele de club. Să ne uităm și la rezultatele făcute de Atletico Madrid sau Galatasaray.

Pe de altă parte, nici nu cred că am fost lăsați să jucăm. Pe de-o parte de violența și de duritatea unora, iar pe de altă parte de o rea intenție sau incapacitate. Trebuie să ne uităm la numărul de jucători accidentați, să vizionăm reluările, pentru că aceste accidentări nu sunt prielnice lumii fotbalului. Vom face un memoriu la UEFA, acum rezultatul nu se mai poate întoarce, dar sunt două puncte pe care le-am pierdut. Nu putem să acceptăm așa ușor orice acțiune”, a spus Răzvan Burleanu la sosirea în ţară.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri