Mesajul mobilizator al lui Ionuț Radu după calificarea României U21 în semifinalele EURO 2019

Data actualizării: Data publicării:
France v Romania: Group C - 2019 UEFA U-21 Championship
Foto: UEFA/FRF

Căpitanul echipei naționale a României sub 21 de ani a transmis, luni noapte, un mesaj plin de energie, după calificarea în semifinalele EURO 2019, turneul de fotbal organizat în Italia și San Marino.

„Nu ne oprim aici! Germania, venim și aducem cu noi un stadion plin de români!”, a scris Ionuț Radu, în urmă cu câteva ore, pe pagina de Facebook.

Naționala de tineret a României s-a calificat aseară în semifinalele EURO U21, după 0-0 în ultimul meci din faza grupelor cu Franța.

Cele mai importante faze de la România U21 - Franța U21

Suporterii români au fost la cote înalte la Cesena, locul de disputare al meciului. Au luat cu asalt tribunele stadionului, iar entuziasmul lor le-a dat jucătorilor încrederea de care aveau nevoie.

Deși selecționerul Mirel Rădoi a făcut mai multe schimbări după meciurile cu Croația și Anglia, alegând să dea șansa și altor jucători, naționala noastră a făcut un meci bun și a terminat pe primul loc Grupa C.

Dacă startul de meci a aparținut Franței, România a echilibrat ulterior partida și a început să preia controlul. A ratat câteva ocazii prin Pușcaș, Hagi și Cicâldău, dar șuturile nu au prins cadrul porții.

În partea a doua, Franța a fost mai incisivă pe faza de atac, dar portarul nostru Ionuț Radu nu a avut foarte mult de lucru. În ultimele 10 minute, cele două naționale au părut mulțumite cu rezultatul de 0-0 și au lăsat-o mai moale.

În urma acestui egal, România termină pe primul loc Grupa C, cu 7 puncte, urmată de Franța, cu același punctaj, dar cu un golaveraj mai slab. Naționala noastră se califică direct în semifinale, în timp ce Franța merge mai departe fiind cea mai bună echipă de pe locul secund din cele 3 grupe.

Rezultatele României din faza grupelor:

România – Croația 4-1
România – Anglia 4-2
România – Franța 0-0

Semifinalele Campionatului European sunt următoarele: România – Germania și Spania – Franța.

Sursa: Digi24, Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri