Portar român format la Academia Hagi, transferat la o echipă de tradiție din Serie A

Data actualizării: Data publicării:
mihai popa intr-un meci din superliga
Clubul italian de fotbal Torino FC a anunţat, joi, pe site-ul său oficial, că l-a transferat pe portarul român Mihai Popa. Foto: Profimedia

Clubul italian de fotbal Torino FC a anunţat, joi, pe site-ul său oficial, că l-a transferat pe portarul român Mihai Popa, cu un contract valabil începând cu data de 1 iulie.

Mihai Popa, născut la Constanţa, pe 12 octombrie 2000, e înalt de 1,90 m şi a făcut primii paşi în fotbal la Academia Hagi, iar la profesionişti a debutat la Farul Constanţa. A fost achiziţionat de Astra Giurgiu în 2019, a evoluat sub formă de împrumut la Rapid, în 2020, înainte de a reveni la Astra. În 2021 s-a transferat la FC Voluntari, club pentru care a adunat 77 de prezenţe în decurs de două sezoane.

Talentatul portar are 9 selecţii la naţionalele de tineret şi a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Mihai Popa face parte din lotul lărgit al naţionalei de tineret a României pentru Campionatul European Under-21, care are loc în această vară în România şi Georgia, potrivit Agerpres.

Popa nu este primul român care a jucat la Torino FC, anterior tricoul echipe „granata” fiind purtat de Iosif Fabian, Paul Codrea, Mihael Onişa, Răzvan Sava sau Sergiu Suciu, dar şi de moldoveanul Vitalie Damaşcan (coleg cu Popa la FC Voluntari), argentinienii Nicolas Gorobsov (ex-FC Voluntari), Sixto Peralta (ex-CFR Cluj) sau de belgianul Martin Remacle (Universitatea Cluj).

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri