Procesul morții fotbalistului Patrick Ekeng va fi reluat. Judecătorii cer noi documente de la Colegiul Medicilor

Data publicării:
Patrick ekeng
FOTO: Facebook

Procesul ce vizează moartea fotbalistului Patrick Ekeng a fost repus pe rol, luni, de Judecătoria Sectorului 2, magistrații solicitând Colegiului Medicilor din Municipiul București mai multe documente, informează Mediafax.

Dosarul vizează cazul de ucidere din culpă în care este implicată Elena Mihaiela Duţă, medicul de pe ambulanța care l-a preluat pe Patrick Ekeng, după ce acesta s-a prăbușit pe teren în timpul meciului Dinamo-Viitorul, în 2016.

În decizia de luni a instanței se consemnează: „Repune cauza pe rol în vederea reluării cercetării judecătorești. Stabilește termen de judecată la data de 05 februarie 2020, ora 12:00, cu citarea părților. Pune în vedere inculpatei şi părţii responsabile civilmente S.C. PULS MEDICA S.R.L. ca până la termenul de judecată acordat să depună condiţiile de asigurare şi/sau contractele de asigurare în baza cărora au fost emise poliţele de asigurare (...).Pune în vedere părţii responsabile civilmente S.C. CARPATICA ASIG S.A. ca până la termenul de judecată acordat să depună condiţiile de asigurare şi/sau contractele de asigurare în baza cărora au fost emise poliţele de asigurare seria RCP nr. 3145459 din data de 12.02.2016 şi seria RCP nr. 3145988 din data de 17.02.2016, la care se face referire în cuprinsul acestora, în vederea stabilirii riscurilor asigurate şi a excluderilor. Dispune emiterea unei adrese către Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti pentru a comunica, până la termenul de judecată din data de 05.02.2020, dacă decizia Comisiei de disciplină nr. 1441/2017 din data de 16.11.2017 emisă în dosarul nr. 1376/2016 este definitivă, precum şi pentru a comunica instanţei toate înscrisurile care fac obiectul dosarului nr. 1376/2016 în care a fost emisă decizia menţionată”.

De origine cameruneză, Patrick Ekeng, în vârstă de 26 de ani, a decedat pe 6 mai 2016, în timpul meciului Dinamo - Viitorul (3-3). Fotbalistul care juca la Dinamo a intrat pe teren în minutul 70 și s-a prăbuşit pe gazon în preajma cercului de la centrul terenului după câteva minute, fără a avea un contact în prealabil cu vreun adversar. După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă. Ekeng a primit îngrijiri pe gazon, iar apoi a fost transportat la spital, unde s-a constatat că a suferit un stop cardio-respirator. Ekeng fusese introdus pe gazon de doar şapte minute. Martorii oculari au relatat că medicul Mihaiela Duţă de pe ambulanţa Puls a intervenit foarte târziu.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri