CTP, cuvinte aspre după finala pierdută la Madrid de Simona Halep: „Aproape s-a bătut singură!”

Data publicării:
ctp prim plan

Cristian Tudor Popescu face o analiză la rece a meciului pierdut de Simona Halep în fața olandezei Kiki Bertens, în finala de la Madrid Open 2019. Comentatorul de tenis consideră că vina pentru eșec îi aparține Simonei Halep și arată unde a greșit.

„Scorul meciului Halep-Bertens trebuie citit așa: 4-2, 0-6, 4-4. Deci, în afara acestui 6-0 pe care Bertens i l-a dat Simonei la mijlocul meciului, Simona a fost fie în avantaj, 4-2, fie la egalitate cu olandeza, 4-4.

Simona a pierdut pentru că a vrut să câștige jucând excesiv pe reverul adversarei, fără să recurgă la jocul ei secund, agresiv, cu inițiativă. Kiki Bertens, la 4-2 și-a luat inima în dinți, a riscat lovituri tari, la limită, a pus scurte, i-au reușit și încrederea ei a crescut progresiv.

Când Simona a înțeles că trebuie să atace și să riște a echilibrat imediat jocul, dar era prea târziu pentru că Bertens și-a păstrat breakul din setul doi servind excepțional. Așa cum spuneam înainte de această finală decizia a fost la Simona: aproape s-a bătut singură!” - a scris Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De altfel, însăși Simona Halep și-a recunoscut greșeala de strategie, într-un interviu acordat în exclusivitate Digi Sport. „Cred că am jucat greșit tot ce am jucat astăzi. Mi-am dat seama, la un moment dat, că trebuie să joc dreapta-stânga mult mai mult, dar a fost prea târziu. Ea a servit foarte bine și au fost niște mingi ciudate. Ea a jucat mai bine decât mine și a meritat cu siguranță să câștige meciul. A fost mai lucidă și mai prezentă”, a analizat meciul, cu obiectivitate, Simona Halep.ct

Pentru Simona Halep, urmează acum turneul de la Roma. Ea va debuta direct în turul secund și are de apărat 585 de puncte, după finala pierdută anul trecut cu Elina Svitolina, 0-6, 4-6.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri