CTP: Simona a fost ca un cal cu picioarele înfrânate

Data actualizării: Data publicării:
ctp se uita peste ochelari

Su-Wei Hsieh a făcut un meci excepțional, consideră jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care o felicită pe jucătoarea din Taiwan pentru victoria obținută împotriva Simonei Halep în turul al treilea de la Wimbledon și spune că nu are a-i reproșa prea mult jucătoarei noastre. Hsieh a arătat, în special în revenirea din setul 3 de la 5-2 pentru Simona, un nivel de tenis cum rar se vede la Wimbledon, a spus CTP la Digi24.

Cristian Tudor Popescu: „De ce a pierdut Simona? Pentru că s-a jucat pe iarbă și pentru că loviturile lui Hsieh sunt fie plate, fie tăiate, sunt și cu efect, nu sunt liftate. Simona a lovit practic fie cu lovitură liftată - mingea sare, se ridică cu efect de spin în sus și de acolo Hsieh a lovit plat,a tăiat calea mingei lovind plat și lung. Genul acesta de lovitură pe iarbă, cu o săritură mai joasă din pricina loviturii plate sau de multe ori tăiată de Hsieh, a făcut-o să greșească în special partea ei foarte tare, a Simonei: reverul de linie, pentru că mingea nu i-a venit așa cum este ea obișnuită în marea majoritate a meciurilor din an - să-i vină o minge liftată, cu o săritură suficient de înaltă să o poată lovi. Remarcabilă capacitatea taiwanezei de a recupera mingea, cu o deplasare în teren excepțională, a scos mingi imposibile atât pe stânga, cât și pe dreapta. 

Simona, în condițiile date, nu a jucat rău, asta este pe iarbă, cu o asemenea adversară... Vedeți că până acum ea a avut adversare tot asiatice, dar care nu lovesc atât de ascuțit, atât de tăiat și plat cum lovește Su-Wei Hsieh. Este un joc foarte bine adaptat acestei suprafețe și să nu uităm că Su-Wei Hsieh a fost campioană mondială de dublu, câștigătoare de Grand Slamuri, de Turneul Campionilor, nu e oricine! O jucătoare care știe să pună scurte, stăpânește voleul foarte bine, deci asta a fost! Nu am să-i reproșez prea mult Simonei în condițiile date. Simona a fost ca un cal cu picioarele înfrânate aici, pe iarbă, la Wimbledon”.

Simona Halep, liderul WTA,  a fost eliminată surprinzător, sâmbătă, de taiwaneza Su-Wei Hsieh, numărul 48 mondial, în turul trei al turneului de la Wimbledon. În ciuda acestei înfrângeri frustrante, ea rămâne lider mondial.

Citiți și: Simona Halep a făcut un meci cenușiu, fără agresivitate și inițiativă (comentariu News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri