Fed Cup. România, învinsă de Rusia cu 2-3, pierde calificarea în turneul final

Data actualizării: Data publicării:
Bogdan Enoiu (centru) la Fed Cup Romania Rusia Cluj 2020
Foto: Agerpres

România a pierdut calificarea la turneul final al Fed Cup, din perioada 14-19 aprilie, care va avea loc la Budapesta. După 2-2 la meciurile de simplu, din confruntarea cu Rusia, perechea formată din Gabriela Ruse și Raluca Cristian a fost învinsă de rusoaicele Anna Blinkova și Anna Kalinskaia, scor 3-6, 2-6.

Inițial, Raluca Olaru și Irina Bara erau pe listă pentru a evolua la dublu, însă, după victoria lui Jaqueline Cristian din al patrulea meci de la simplu, staff-ul României a decis să le trimită pe teren pe Gabriela Ruse și pe Jaqueline Cristian în duelul cu rusoaicele Anna Blinkova și Anna Kalinskaia.

Tricolorele au pierdut în două seturi, 3-6, 2-6, după o oră și 15 minute de joc, scrie Mediafax.

Jucătoarele noastre au avut un start foarte bun şi au condus cu 2-0 în primul set, dar rusoaicele au preluat controlul partidei şi au câştigat cinci ghemuri la rând, adjudecându-şi în cele din urmă setul cu 6-3. Ana Blinkova şi Ana Kalinskaia, prima fiind jucătoarea mai valoroasă, au controlat ostilităţile şi în setul secund, încheiat 6-2, relatează Agerpres.

Jaqueline Cristian şi Elena Gabriela Ruse, partenere din perioada junioratului în proba de dublu, au câştigat săptămâna trecută turneul de la Andrezieux-Boutheon (ITF). Acesta a fost al doilea titlu ITF câştigat împreună de Ruse şi Cristian, după cel obţinut la Arad în august 2015.

Meciurile desfășurate vineri și sâmbătă la Cluj-Napoca au contat pentru calificarea la turneul final al Cupei Federației, iar România a pierdut cu scorul general 2-3 în fața Rusiei.

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au câștigat câte un meci la simplu, în timp ce aceeași Ana Bogdan și Gabriela Ruse au pierdut câte un meci, tot la simplu.

Pentru această întâlnire, din echipa României nu au făcut parte jucătoarele Simona Halep, Irina Begu şi Monica Niculescu, care au renunţat la convocare pentru a se concentra pe turneele WTA în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În ceea ce o privește pe Mihaela Buzărnescu, ea este operată la umăr. În aceste condiţii, căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, a convocat pentru partida cu Rusia următoarele jucătoare: Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (166 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (197 WTA). Jucătoarele Irina Bara, Gabriela Ruse şi Jaqueline Cristian au fost nominalizate în premieră în lotul de Fed Cup al României.

România nu a întâlnit niciodată Rusia în Fed Cup, dar a avut două confruntări cu URSS, ambele pierdute, în 1978 (0-3), la Melbourne, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 1986 (0-3), la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri