Finală românească la Wimbledon, la junioare U-14

Data actualizării: Data publicării:
alexia tatu si andreea soare
Alexia Tatu și Andreea Soare Foto: digisport.ro

Două jucătoare din România, Alexia Tatu și Andreea Soare, au ajuns în finala feminină de la Wimbledon 2022, competiția under-14, care se desfășoară în premieră la ediția din acest an a celui mai prestigios turneu de Grand Slam, relatează digisport.ro.

ACTUALIZARE. Alexia Tatu a învins-o duminică pe Andreea Soare, scor 7-6, 6-4, în finala turneului de simplu under-14 de la Wimbledon. 

Știre inițială:

La categoria under-14, au luat parte 16 jucătoare. Acestea au fost împărțite în patru grupe. Câștigătoarele grupelor au mers direct în semifinale.

Alexia Tatu a câștigat Grupa A cu trei victorii în trei partide și a învins-o în semifinală pe o jucătoare din Argentina, Sol Ailin Larraya Guidi, cu scorul de 6-0, 6-3.

În cealaltă semifinală, Diana Andreea Soare a câștigat semifinala cu britanica Isabelle Britton, scor 6-0, 7-5. 

Astfel, finala feminină under-14 de la Wimbledon, care se va desfășura duminică, va fi sută la sută românească. Alexia este din Buzău, iar Andreea din Medgidia. Ambele fete au 13 ani și în meciurile pe care le-au avut până să ajungă în finală nu au cedat decât un set fiecare.

Simona Halep, campioană la Wimbledon în 2019, s-a oprit în acest an în faza semifinalelor, când a fost învinsă de Elena Rybakina, care sâmbătă și-a adjudecat, de altfel, trofeul turneului de Grand Slam. Ca junioară, Simona Halep devenea campioană la Roland Garros în 2008, la 16 ani, turneu pe care apoi l-a câștigat și ca senioare, zece ani mai târziu, în 2018.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri