Mladenovic și Garcia, mesaj pentru fanii României după victoria din semifinala Fed Cup

Data actualizării: Data publicării:
romania franta fed cup 2019

România a ratat calificarea în finala FedCup, după ce perechea Monica Niculescu/Simona Halep a fost învinsă, duminică, la Rouen, cu scorul de 5-7, 6-3, 6-4, de cuplul Kristina Mladenovic/Caroline Garcia. Franţa s-a impus în faţa României, cu scorul de 3-2, în semifinalele FedCup.

romania franta fed cup 2019

„Weekendul a fost foarte lung, cu meciuri extraordinare, si atmosferă la fel. A fost nevoie să ajungem la dublu. Este minunat că jucăm finala. Simona și Monica au fost incredibile. La fel si spectatorii din România. Au facut o atmosferă incredibilă”, a spus Kristina Mladenovic la interviul de la finalul meciului.

„Sunt foarte obosită, am vrut mult sa câstigăm. Cred că putem să fim mândre de noi. Întotdeauna este mult mai dificil în meciul care urmează”, a spus și Caroline Garcia.

România a ratat calificarea în finala FedCup, după ce perechea Monica Niculescu/Simona Halep a fost învinsă, duminică, la Rouen, cu scorul de 5-7, 6-3, 6-4, de cuplul Kristina Mladenovic/Caroline Garcia. Franţa s-a impus în faţa României, cu scorul de 3-2, în semifinalele FedCup.

Florin Segărceanu a lăsat pe bancă jucătoarele bune de dublu din echipe România, ca Irina Begu (accidentată), Mihaela Buzărnescu şi Raluca Olaru, preferând-o pe Simona Halep, care evoluase duminică trei ore cu Garcia, la simplu, şi care nu prea participă la proba de dublu. Căpitanul nejucător al României a mizat însă pe spiritul de luptătoare al Simonei Halep. Iar numărul 2 mondial a luptat cât a putut, alături de Monica Niculescu, dar ele au trebuit să se recunoască învinse o excelentă echipă franceză.

Şi Garcia a fost pe teren după meciul lung de simplu, pentru că Julien Benneteau nu se putea lipsi de aportul fostei numărul 2 mondial de dublu. Partenera ei, fosta coechipieră dintr-o echipă de succes, Kristina Mladenovic, formaţie destrămată de mai mult timp de neînţelegerile dintre ele, este acum pe locul 3 WTA la dublu.

În primul set, deşi nu au jucat de mult timp împreună, Halep şi Niculescu au evoluat mai bine şi s-au completat excelent. Halep i-a luat locul Irinei Begu în spatele terenului, a fost responsabilă cu mingile lungi, în diagonală, în timp ce Niculescu a fost la intercepţie şi a făcut diferenţa cu loburi senzaţionale. 

Veriga mai slabă din jocul franţuzoaicelor a fost Mladenovic, care şi-a pierdut de două ori serviciul, la 1-1 şi la 5-5. Şi româncele şi-au pierdut o dată serviciul, prin Monica Niculescu, la 2-1, astfel că scorul primului set a fost 7-5 pentru jucătoarele oaspete, după 49 de minute.

Mladenovic şi-a luat revanşa în setul al doilea, cu un foarte eficient joc din faţa fileului, poziţie din care a interceptat mingi şi a făcut numeroase puncte. Monica Niculescu şi-a pierdut iar serviciul, la 1-2, apoi Simona Halep a imitat-o la 1-4 şi scorul a ajuns 1-5. Româncele au "spart" din nou serviciul Kristinei Mladenovic, apoi s-au apropiat la 3-5. Însă Garcia, impecabilă la serviciu, şi Mladenovic au reuşit să egaleze la seturi, după 6-3 şi după 100 de minute de joc.

Garcia, cu serviciul, şi Mladenovic, cu jocul extraordinar la fileu, au împiedicat echipa română să facă un break, salvând trei mingi de 0-2, în decisiv. La 2-2, a fost rândul româncelor să anuleze mingi de break, un 0-40, pe serviciul Simonei Halep, pentru a prelua conducerea, cu 3-2. S-a mers cu echilibrul până la 4-4, când Simona Halep nu şi-a mai putut fructifica serviciul. A făcut-o Garcia, iar perechea franceză s-a impus cu 6-4, după două ore şi 37 de minute.

După meciurile de simplu, România şi Franţa au fost la egalitate, scor 2-2, în semifinalele FedCup.

Irina Begu, locul 83 WTA, a fost învinsă, duminică, la Rouen, cu scorul de 6-3, 2-6, 6-2, de Pauline Parmentier, locul 53 WTA.

Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, tot duminică, cu scorul de 6-7 (6), 6-3, 6-4, pe Caroline Garcia, locul 21 WTA.

În primul meci al zilei de sâmbătă, Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Kristina Mladenovic, numărul 66 mondial. Apoi, Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 6-3, 6-3, de Caroline Garcia, locul 21 WTA, în al doilea meci al semifinalei FedCup Franţa - România de la Rouen. 

În urma acestui eşec, România va rămâne în Gupa Mondială I şi va juca anul viitor în sferturile de finală.

Franţa va evolua, în deplasare, la 9 şi 10 noiembrie, în finala FedCup, cu Australia, care a învins Belarusul cu 3-2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri