O singură jucătoare o mai poate detrona pe Halep din fruntea WTA

Data actualizării: Data publicării:
simona
Foto: Guliver/GettyImages

Deși a fost eliminată în urma fazei grupelor de la Turneul Campioanelor 2017, Simona Halep ar putea încheia anul pe primul loc în clasamentul WTA. Ea va fi detronată de pe prima poziție, doar în cazul în care Karolina Pliskova va câștiga trofeul din Singapore, scrie digisport.ro.

simona
Foto: Guliver/GettyImages

Chiar și așa, Simona Halep este sigură că nu va ajunge mai jos de locul secund al ierarhiei mondială, indiferent de ceea ce urmează să se întâmple. Acest lucru s-ar fi întâmplat chiar dacă Elina Svitolina, jucătoarea care a învins-o în ultimul joc din Grupa Roșie și cea care, în urmă cu o zi, păstra șanse de a ajunge pe primul loc în lume, ar fi avansat în semifinale.

Dacă Pliskova nu câștigă turneul, atunci ea va rămâne pe locul al treilea al clasamentului. Chiar dacă va ajunge în finală, ea nu va obține suficiente puncte pentru a o depăși pe Garbine Muguruza, jucătoarea aflată, în prezent, pe locul secund în lume.

Simona Halep are nevoie deci de o victorie a Carolinei Wozniacki în semifinala de la Turneul Campioanelor împotriva Karolinei Pliskova, pentru a termina anul pe primul loc în clasamentul mondial. Cu toate acestea, românca susţine că, dacă va urmări meciul, o va face fără să aştepte un eşec al jucătoarei din Cehia.

Halep susţine însă că nu este interesată de rezultatul meciului care va fi transmis în direct pe Digi Sport 2, sâmbătă, de la ora 11:00.

„Posibil să mă uit, însă nu mă voi ruga pentru cineva sau să piardă vreuna dintre ele. Mă voi uita de plăcere”, a declarat Simona, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Digi Sport.

Indiferent dacă va termina sau nu sezonul pe locul 1, Simona Halep este convinsă că 2017 a fost cel mai bun an al ei.

„E un bonus dacă voi termina pe locul 1. Nu mă aşteptam, nu am ştiut că sunt atât de aproape. Credeam că o să termin pe 4 sau ceva de genul... Aşteptăm şi vom vedea ce se va întâmpla. Poate o să am extra noroc şi o să termin pe 1. Din punctul meu de vedere, a fost poate cel mai bun an, fiind numărul 1 în lume, care a fost obiectivul meu de până acum. Mă bucur de ceea ce am făcut. Închei anul cu multe lucruri pozitive şi cu cel mai mare plus, că am putut să progresez”, a precizat Halep.

Citiți și: 
Halep, după eliminare: E bine că s-a terminat, sunt fericită să merg în vacanță

În ceea ce o privește pe Svitolina, aceasta își va păstra locul patru dacă Venus Williams sau Caroline Wozniacki nu vor câștiga turneul.

În semifinalele din Singapore, Caroline Garcia o va întâlni pe Venus Williams, iar Karolina Pliskova, pe Caroline Wozniacki.

Meciurile sunt transmise în direct și în exclusivitate la Digi Sport 2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri