Roger Federer, la al 100-lea trofeu al carierei. A câștigat a opta oară turneul de la Dubai

Data actualizării: Data publicării:
Dubai Duty Free Tennis Championships - Day Fourteen
Foto: Guliver/Getty Images

Elvețianul Roger Federer, nr. 7 ATP, a ajuns, sâmbătă, după ce a câștigat finala turneului de la Dubai, la trofeul cu nr. 100 din carieră. A fost o finală între două generaţii. Adversarul său a fost grecul Stefanos Tsisipas, nr. 11 ATP, cel care îl eliminase la Australian Open.

Dubai Duty Free Tennis Championships - Day Thirteen
Foto: Guliver/Getty Images

Meciul, transmis în direct de Digi Sport 2, a fost câștigat de Roger Federer în două seturi, cu 6-4, 6-4, în o oră și 11 minute.

La 37 de ani, Roger Federer este la al optulea triumf la Dubai și la titlul cu numărul 100 din carieră.

Elvețianul a ajuns în finala turneului din Emirate după o victorie în două seturi, 6-2, 6-2 în fața lui Boran Coric după doar 67 de minute. În ceea ce îl privește pe tânărul Stefanos Tsitsipas, o revelație în tenisul masculin, grecul a trecut în semifinale în trei seturi de Gael Monfils, după un meci electrizant. De luni, după al nouălea succes la rând, Tsitsipas va intra în premieră în top 10 ATP, fiind primul tenismen elen care reușește această performanță. Are 20 de ani.  

Roger Federer scrie acum o nouă pagină de istorie. Devine al doilea jucător, în era Open, care ajunge la o sută de turnee câştigate. Doar Jimmy Connors se află în faţa lui, cu 109.

„Nu am crezut că va fi posibil să am 99 de titluri. Acum, mă îndrept spre sută, e un număr extraordinar, sună fabulos, încerc să îmi găsesc motivaţie de oriunde”, a declarat Federer înainte de finala de la Dubai.

Finala cu Stefanos Tsitsipas va fi a zecea a carierei pentru Roger Federer la Dubai. Pe prima a jucat-o cu 16 ani în urmă.

Citiți și:  Roger Federer se impunea în urmă cu 15 ani ca nr.1 ATP. Cariera impresionantă a unui magician al tenisului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri