Sari la conținut

Simona Halep a câştigat titlul la Montreal, al 14-lea al carierei

Foto: www.facebook.com/CoupeRogers 

La primul turneu jucat împreună, Simona Halep şi Monica Niculescu s-au oprit la un pas de titlu. Româncele nu au reuşit să treacă în finala de la Montreal de una din cele mai bune perechi de dublu din lume, Ekaterina Makarova - Elena Vesnina. Favorite nr. 4 ale întrecerii, rusoaicele au câştigat cu 6-3, 7-6 după aproximativ o oră și jumătate de joc.

Venită după succesul din turneul de simplu, Simona Halep nu a putut face "dubla" la Rogers Cup, însă ea şi partenera ei, Monica Niculescu, s-au ridicat la înălţimea adversarelor, mult mai experimentate.

Echilibrul primului set s-a rupt la scorul de 4-3 în favoarea rusoaicelor, care au făcut break-ul şi apoi şi l-au consolidat pentru câştigarea setului. Actul secund a început slab pentru Simona şi Monica. Româncele şi-au pierdut repede serviciul, dar au revenit, iar setul avea să se decidă în tie-break. Echilibrul a continuat să fie prezent, însă, în cele din urmă, experienţa superioară a rusoaicelor a făcut diferenţa, iar Makarova şi Vesnina s-au impus cu 7-5.

Citiți și:

C.T. Popescu: Dublul SIMO-NICA e ca Năstase-Țiriac pe vremuri

Rusoaicele au primit un cec de 142.375 dolari şi 900 de puncte WTA, iar româncele au fost recompensate cu 71.920 dolari şi 585 puncte WTA.

Niculescu venea după un titlu cucerit la Washington în proba de dublu, alături de belgianca Yanina Wickmayer, şi ocupă locul 23 în ierarhia mondială de dublu, cea mai bună clasare a sa, care se va îmbunătăţi luni.

Mai multe informaţii:

Simona Halep şi Monica Niculescu joacă finala turneului de dublu de la Montreal


În finala de simplu de la Montreal, Simona Haleo a trecut în două seturi, scor 7-5, 6-3, de americanca Madison Keys, după o oră şi 15 minute de joc.

Primul set al finalei de simplu Simona Halep - Madison Keys a fost decis în tiebreak. A câştigat românca. Al doilea set a fost mai uşor pentru Simona Halep, care a câştigat cu 6-3.

Titlul de la Montreal este al 14-lea titlu din carieră al Simonei Halep şi al treilea din acest an, după succesele pe zgură de la Madrid şi Bucureşti.

Citiți și:

C.T. Popescu: Simona și-a ținut firea în fața „ghiulelelor” trimise de Madison Keys

Halep a răzbunat astfel ghinionul de anul trecut, când a fost nevoită să se retragă din ultimul act la Rogers Cup, în setul decisiv al întâlnirii cu Belinda Bencic, din cauza unor probleme medicale.

A fost o săptămână uimitoare”, a spus Simona Halep, la finalul meciului. Apoi a glumit cu spectatorii: „Nu plecaţi încă, trebuie să mă susţineţi din nou în jumătate de oră”. Românca s-a referit la faptul că avea şansa de a face dubla la Montreal, în condiţiile în care urma să joace şi finala probei de dublu, alături de Monica Niculescu.

A mărturisit că este obosită, în condițiile în care, după cum remarcă presa canadiană, a petrecut în teren 12 ore în șapte zile.

Pentru victoria de la Rogers Cup, Simona Halep a primit un cec de 497.700 dolari şi 900 de puncte WTA.

Mai multe informaţii:

Simona Halep a câştigat Rogers Cup, la Montreal. Victorie superbă în două seturi cu Madison Keys