Patru românce în turul doi la Australian Open. Victorie extraordinară a Anei Bogdan în fața Kristinei Mladenovici

Data actualizării: Data publicării:
ana bogdan
Foto: Gulver/GettyImages

Ana Bogdan, locul 107 WTA, a obținut, marți, o victorie surprinzătoare la Australian Open. Ea a învins-o categoric, cu scorul de 6-3, 6-2, pe Kristina Mladenovic (Franţa), locul 11 WTA şi cap de serie numărul 11. Ana Bogdan devine astfel a patra româncă prezentă în turul al doilea, după Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Simona Halep. 

Bank of the West Classic - Day 1
Foto: Gulver/GettyImages

Ana Bogdan s-a calificat în premieră în manşa secundă a Australian Open, la a doua participare pe tabloul principal de la Melbourne.

Bogdan s-a impus într-o oră şi 24 de minute şi îi prelungeşte criza jucătoarei franceze. Mladenovic nu a mai câştigat niciun meci de la începutul lunii august 2017. De atunci, ea a pierdut toate cele 15 partide jucate.

În faza următoare, Bogdan va evolua cu Iulia Putinţeva din Kazahstan, locul 54 WTA sau cu britanica Heather Watson, locul 68 WTA.

Calificarea în manşa a doua este recompensată la Australian Open cu un premiu de 80.000 de dolari australieni (52.000 de euro) şi cu 70 de puncte WTA.

După primul tur la Australian Open, au fost eliminate Mihaela Buzărnescu şi Monica Niculescu.


Victorie clară, însă nu lipsită de emoții, pentru Simona Halep în primul său meci de la Australian Open 2018, în fața jucătoarei Destanee Aiava din Australia (locul 193 WTA). Simona Halep s-a impus în două seturi, scor 7-6 (7-5), 6-1, și s-a calificat în turul doi.

simona halep
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep, despre accidentare: Sunt îngrijorată un pic

Simona Halep a jucat neconvingător în primul ei meci din cadrul actualei ediţii a turneului de la Melbourne, unul plin de evenimente şi cu o desfăşurare destul de ciudată. Ea a fost pus în dificultate de o jucătoare tenace, cu lovituri puternice, bine plasate către liniile terenului, dar care şi-a epuizat energia în mai puţin de şase ghemuri. Fără agresivitate, cu un serviciu slab, cu mingi fără profunzime, fără unghi şi date "la mână" de multe ori, Halep s-a văzut în situaţia de a fi condusă cu 5-2 şi 15-40 pe propriul serviciu. Din fericire pentru româncă, adversara ei îşi consumase puţina energie cu care a intrat pe Rod Laver Arena încă din ghemul al şaselea. Din nefericire, numărul 1 mondial şi-a sucit glezna stângă în setul al doilea, accidentare care a marcat-o vizibil.

Totuşi, Halep are meritul de fi sleit-o pe adversara ei, care a căutat mereu să scurteze punctele şi să lovescă decisiv. Halep a reuşit opusul, să lungească punctele şi, chiar dacă nu a câştigat fiecare raliu, a mişcat-o mai mult pe rivală şi s-a apărat cu mult efort. În plus, româna nu s-a enervat atunci când a greşit sau când Aiava a dominat.

Liderul WTA a început bine meciul, cu break, apoi l-a continuat o vreme aproape în mod catastrofal. Ea nu şi-a fructificat niciodată serviciul până la 2-5, nici când a condus cu 40-0 (la 2-4). Aiava a reuşit să o facă o dată, la 1-1, şi încă o dată la 4-2. Ea a dat semne de oboseală la 4-2 pentur ea, apoi a cerut timeout medical în pauza de la 5-2. Jucătoarea de 17 ani a mers la vestiare şi a revenit pe teren după o pauză de aproximativ 10 minute.

Aiava a continuat să "plesnească" mingile şi a avut două mingi de set pe serviciul Simonei Halep, dar jucătoarea din Constanţa le-a anulat. După un nou break al jucătoarei române, la 3-5, meciul a curs către tie-break, pe care Halep l-a câştigat la 5, după o oră şi 14 minute de la start.

În setul secund, Halep a început cu 1-0, apoi, la 30-0 pentru Aiava, pe serviciul acesteia, românca a alunecat şi şi-a sucit glezna stângă. A fost rândul Simonei Halep să ceară intervenţia personalului medical, care i-a refăcut bandajul de la gleznă. Simona Halep a continuat mai mult într-un picior, dar a luat break-ul de la 30-0, cedând doar un ghem în continuare, şi pentru că Aiava şi-a mai pierdut precizia şi forţa odată cu energia. Cu 6-1, după o oră şi 51 de minute, Halep a pus capăt dificilei partide cu tânăra australiană. Însă îngrijoarea rămâne pentru sportiva română, din cazua accidentării

În faza următoare, Halep va da piept, joi, cu sportiva canadiană Eugenie Bouchard, locul 112 WTA, care a învins-o, cu scorul de 6-3, 7-6 (5), pe franţuzoaica Oceane Dodin, locul 85 WTA. Liderul WTA conduce cu scorul de 2-1 în întâlnirile directe cu Bouchard, dar meciurile acestea datează din 2014.

Anul trecut, Halep a fost eliminată de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur. Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Melbourne este calificarea în sferturi, în 2014 (înfrângere în faţa sportivei slovace Dominika Cibulkova) şi 2015 (eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova).

Sorana Cîrstea, calificată în turul al doilea

Tot marți, Sorana Cîrstea s-a calificat în runda a doua a turneului Australian Open, după ce a dispus cu 5-7, 6-4, 6-3 de kazaha Zarina Dias.

Românca a început bine meciul, a condus cu 2-0, dar a fost egalată, 2-2, iar apoi s-a mers cu serviciul până la 5-4 pentru Sorana, însă Dias a luat ultimele trei ghemuri ale setului şi s-a impus cu 7-5.

În actul secund, Cîrstea a rupt echilibrul la 3-3, când a reuşit două ghemuri la rând (5-3), şi-a pierdut serviciul, dar a câştigat setul cu 6-4, graţie unui break.

Sorana Cîrstea a dominat setul decisiv, în care a avut 4-1, 5-2 şi a încheiat conturile, cu 6-3, la a şaptea minge de meci, salvând în ultimul ghem şi două mingi de break.

Sursa: News.ro, Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri