Simona Halep, greu de detronat. Ce șanse are Wozniacki să îi „fure” din nou locul 1 în lume, după Indian Wells

Data actualizării: Data publicării:
simona halep nike

Simona Halep a fost detronată o dată de jucătoarea daneză Caroline Wozniacki, în ianuarie. Se întâmpla după Australian Open, atunci când Halep a pierdut finala împotriva lui Wozniacki, după un parcurs fabulos și având la activ un meci de peste trei ore, disputat împotriva jucătoarei din SUA  Lauren Davis. După Dubai Open, turneu la care nici măcar nu a participat, din cauza accidentării la gleznă, Halep a revenit însă în fruntea clasamentului mondial.

simona halep nike

Simona Halep debutează azi la Indian Wells, însă la dublu. Tot azi își va afla și rivala din turul 2 la simplu - fie Kristyna Pliskova, fie o jucătoare venită din calificări. Din opt participări la Indian Wells, este pentru prima dată când Halep va lupta pentru trofeu din postura de lider mondial. De altfel, Simona Halep a și câștigat trofeul aici, în 2015.

Anul trecut însă, parcursul jucătoarei din România nu a fost unul spectaculos. Eliminată încă din turul 3, Halep are acum de apărat doar 65 de puncte. De cealaltă parte, însă, Wozniacki a ajuns până în semifinale, acumulând pentru performanța ei, 215 puncte, pe care riscă să le piardă acum dacă nu egalează parcursul din 2017.

Halep are, așadar, șanse mari să își păstreze poziția de lider mondial în tenis, concluzionează site-ul oficial al WTA. Caroline Wozniacki ar trebui să ajungă anul acesta până în finală pentru a detrona-o pe româncă. Dacă Halep trece însă de turul 2, Wozniacki ar trebui să câștige titlul pentru a-i „fura” locul 1. Iar dacă ajung să se dueleze din nou în finală, Simona Halep rămâne lider mondial indiferent de rezultatul meciului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri