Simona Halep și perechea Tecău/Rojer s-au calificat în sferturile de finală de la Cincinnati

Data publicării:
Rogers Cup Montreal - Day 7
Foto: Getty Images

Simona Halep a avut nevoie de numai 53 de minute pentru a se califica, joi, în sferturile de finală de la Cincinnati (SUA). Românca de pe locul 4 WTA s-a impus în faţa Dariei Gavrilova (47 WTA), cu 6-1, 6-2, deși a acuzat condiţiile meteorologice grele. Și perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 5, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Cincinnati. Pe de altă parte, joi a fost o adevărată zi a surprizelor la Cincinnati: Nadal, Wawrinka și Tsonga au fost eliminați în optimi, scrie digisport.ro.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 58.390 de dolari şi cu 190 de puncte WTA.

Pe de altă parte, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 5, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Cincinnati, dotat cu premii în valoare totală de 5.004.505 dolari.

Tecău şi Rojer au învins, în turul doi, cu scorul de 6-3, 4-6, 10-8, după o oră şi 25 de minute, cuplul Dominic Inglot/Marcin Matkowski (Marea Britanie/Polonia).

În sferturile de finală, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer vor întâlni perechea Jamie Murray/Bruno Soares (Marea Britanie/Brazilia), cap de serie numărul 3, care au trecut în optimi de cuplul Pablo Cuevas/Marcel Granollers (Uruguay/Spania) cu 6-3, 6-4.

Pentru calificarea în sferturi de finală la Cincinnati, Tecău şi Rojer vor primi 180 de puncte în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 32.580 de dolari.

Și perechea Monica Niculescu/Vania King (România/SUA) s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati. Niculescu şi King s-au impus cu scorul de 3-6, 6-2, 10-4, într-o oră şi nouă minute, în faţa cuplului francez Caroline Carcia/Kristina Mladenovici, cap de serie numărul 1. În faza următoare, cele două sportive calificate vor întâlni perechea care va câştiga meciul Anna-Lena Groenefeld/Kveta Peschke (Germania/Cehia) - Julia Goerges/Karolina Pliskova (Germania/Cehia), cap de serie 5. Monica Niculescu şi Vania King şi-au asigurat un premiu de 18.590 de dolari şi 190 de puncte WTA. 

În schimb, perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India), cap de serie numărul 7, a fost eliminată, joi, în optimile probei de dublu la Mastersul de 1.000 de puncte de la Cincinnnati. Florin Mergea şi Rohan Bopanna au fost învinşi în optimi de cuplul Treat Huey/Max Mîrnîi (Filipine/Belarus), scor 7-6 (3), 6-4, după o oră şi şapte minute de joc. Pentru prezenţa în optimi, Mergea şi Bopanna vor primi 16.840 de dolari şi 90 de puncte ATP.
Ziua surprizelor la Cincinnati

Au fost și rezultate surprinzătoare în turneul de la Cincinnati. Campion în 2013 la Cincinnati, Rafael Nadal a părăsit competiția. Spaniolul a fost învins rapid de puștiul minune din tenisul mondial, Borna Coric. Proaspăt medaliat cu aur la JO de la Rio, alături de compatriotul său Marc Lopez, ibericul a comis cinci duble greșeli și 29 de greșeli neforțate, iar croatul s-a impus cu 6-1, 6-3, după ceva mai mult de o oră de joc.

Al doilea favorit, Stanislas Wawrinka, s-a oprit și el în optimi. Elvețianul a fost trimis acasă de Grigor Dimitrov. Numărul 34 ATP a avut nevoie de mai puțin de o oră și jumătate pentru a obține al patrulea succes consecutiv în fața lui Wawrinka. Două break-uri i-au fost suficiente lui Dimitrov pentru a se impune cu 6-4, 6-4.

Altă surpriză s-a consemnat în meciul dintre Jo Wilfried Tsonga și Steve Johnson. Americanul de pe locul 23 mondial a reușit unicul break al primului set, pe care și l-a adjudecat cu 6-3. În actul secund, favoritul numarul 7 al competiției a încercat să revină. Tsonga a dus disputa în tie-break, unde a condus cu 6-3. Francezul a irosit însă trei șanse de a închide setul, iar Johnson a obtinut calificarea în sferturi, dupa ce a câștigat cinci mingi la rând. Johnson a trecut de Tsonga cu 6-3, 7-6, iar în turul următor îl va întâlni pe Grigor Dimitrov.

Horia Tecău a câştigat turneul de la Cincinnati în 2012, alături de suedezul Robert Lindstedt. Anul trecut, Tecău şi Rojer au ajuns până în sferturi de finală la turneul american.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri