Un adolescent a fost arestat în dosarul pădurarului ucis cu bestialitate în pădurea din Sireţel

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu catuse
Foto: Getty Images

Un tânăr de 17 ani a fost arestat preventiv în dosarul pădurarului ucis în localitatea ieșeană Sirețel, în 12 septembrie. Potrivit procurorilor, acesta l-ar fi lovit în repetate rânduri pe pădurar cu o secure, în zona capului.

Procurorii au formulat cerere pentru arestarea preventivă a tânărului sub acuzaţiile de  tentativă la tâlhărie calificată și omor calificat, iar judecătorii au admis solicitarea.

În rechizitoriu se arată că în 12 septembrie, tânărul de 17 ani s-a dus în pădurea Todosoaia pentru a fura lemne, unde a fost surprins de pădurar. „În aceste circumstanţe, inculpatul a atacat victima cu o secure şi i-a aplicat cel puţin patru lovituri în zona capului, provocându-i leziuni care au condus la decesul victimei", spun procurorii de Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Tânărul a fost supus unei expertize psihologice, iar, potrivit prim procurorului adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, Cornelia Prisacariu, acesta a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

Pădurarul Răducu G., angajat al Ocolului Silvic Pașcani din cadrul Direcției Silvice Iași, a fost găsit mort într-o pădure de pe raza Districtului V Hărmănești. Romsilva a dat atunci un comunicat în care preciza că în apropierea locului unde a fost găsit decedat angajatul au fost identificați patru arbori cu început de tăiere și un altul tăiat și abandonat.

Răducu G., în vârstă de 50 de ani, era angajat al Direcției Silvice Iași din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva din anul 1999 și era necăsătorit. Pădurarul era titularul Cantonului silvic 21 Lespezi și avea în pază o suprafață de 538 hectare.

Sursa: Mediafax

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri