Un pescar care s-a rătăcit pe Dunăre din cauza ceţei a fost salvat de poliţiştii de frontieră

Data publicării:
Politia-de-Frontiera
Poliţia de Frontieră a folosit radare pentru a localiza barca pescarului rătăcit. Foto: Facebook/Poliţia de Frontieră Română

Un pescar care s-a rătăcit pe Dunăre din cauza ceţei a fost salvat de poliţiştii de frontieră, între localităţile Divici şi Baziaş, a informat Poliţia de Frontieră Timişoara, potrivit Agerpres.

Bărbatul a sunat la 112 în jurul orei 17:40 şi a spus că nu mai vede pe unde merge cu barca din cauza ceţei, solicitând ajutor să ajungă la mal.

Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit pe apă cu o ambarcaţiune din dotare care s-a deplasat pentru salvarea persoanei în condiţii de vizibilitate redusă, precum şi cu un echipaj terestru care s-a deplasat la malul Dunării, unde a pus în funcţiune semnalele luminoase şi acustice şi a ţinut legătura telefonic cu cetăţeanul din barcă pentru localizare.

"În jurul orelor 18:10, cu ajutorul radarelor, s-a reuşit descoperirea ambarcaţiunii pe direcţia kilometrului fluvial 1060.5, după care a fost condusă la mal în condiţii de siguranţă. În ambarcaţiune se afla un bărbat, cetăţean român, în vârstă de 63 de ani, care prezenta semne de oboseală, dar nu a solicitat îngrijiri medicale, fiind transportat în siguranţă la mal", a precizat Poliţia de Frontieră.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri