Un șofer prins beat la volan a vrut să mituiască cu 1.000 de euro un polițist, ca să-l ajute să scape de dosarul penal

Data publicării:
mana de barbat cu un teanc de euro
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un șofer din Botoșani a încercat să dea mită unui polițist pentru a scăpa de dosarul penal. Bărbatul fusese prins beat la volan. Cinci luni mai târziu, acesta i-a trimis unui alt agent de poliție un mesaj, în care îi oferea 1.000 de euro ca să-l ajute să scape de urmărirea penală. Nu doar că a refuzat mita, dar polițistul l-a reclamat pe bărbat la DGA. Recent, individul a fost trimis în judecată atât pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului, cât și pentru dare de mită.

Incidentul a avut loc pe 13.04.2022, în jurul orei 02:10. Șoferul a fost tras pe dreapta de un echipaj de poliție de frontieră din cadrul S.P.F. Dorohoi. Când l-au testat cu etilotest, aparatul a indicat 0.65mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Acesta a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind emis ulterior buletinul de analiză toxicologică din care a rezultat că inculpatul în cauză a avut 1,58 g 0/00, respectiv 1,47 g 0/00 alcool pur în sânge", transmit polițiștii.

Cinci luni mai târziu, bărbatul a încercat să scape de dosarul penal cu o mită de 1.000 de euro. Planul nu a funcționat.

"La data de 14.09.2022, în urma unei discuţii pe o aplicaţie mobilă, inculpatul în cauză i-a oferit agentului de poliţie din cadrul I.P.J. Botoşani - Secţia de Poliţie Rurală nr. 6 Pomîrla, cu titlu de mită suma de 1.000 de euro, pentru ca acesta să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi să nu efectueze cercetări în dosarul penal în care avea calitatea de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului", transmite Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani.

Nu doar că agentul de poliție a refuzat suma de bani oferită cu titlu de mită, dar s-a prezentat la sediul D.G.A., unde l-a reclamat pe bărbat.

Pe 13.09.2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a bărbarului pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi pentru dare de mită.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri