Un tânăr din Buzău a încercat să vândă aur fals la amanet. Cum a fost prins de polițiști

Data publicării:
bijuterii aur
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat de 21 de ani din Buzău a fost reținut de polițiști, marți după-amiazî, după ce a încercat să vândă mai multe bijuterii la o casă de amanet. Tânărul a susținut că sunt din aur, însă angajata casei de amanet și-a dat seama de înșelăciune și și-a anunțat șeful, scrie Reporter Buzoian.

Totul s-a întâmplat marți după-amiază, la un magazin de amanet din centrul orașului Buzău. Tânărul a scos un pumn de bijuterii și i-a spus vânzătoarei că sunt din aur și că vrea să le vândă.

Femeia a verificat bijuteriile și, în urma testării rapide, și-a dat seama că articolele erau falsuri, deși aveau marcajul specific aurului. A fost momentul în care angajata și anunțat șeful, care a sesizat poliția.

"În jurul orei 15:30, ofiţerul de serviciu de la Poliţia municipiului Buzău a fost sesizat de către administratorul unei societăți comerciale de tip casă de împrumut, din Buzău, cu privire la faptul că, în urmă cu puţin timp, un bărbat a încercat să-i ofere spre vânzare bijuterii despre care pretindea că ar fi din aur. Angajata sa ar fi observat, în urma testării rapide, că articolele că erau falsuri", a transmis IPJ Buzău pentru sursa citată.

Imediat, la locul indicat a ajuns un echipaj de poliție. Asupra tânărului de 21 de ani, agenții au descoperit un obiect metalic, asemănător celor destinate marcării metalelor prețioase, în vederea confirmării autenticităţii.

În trecut, același individ, scrie presa locală, ar fi reușit să păcălească angajații casei de amanet și să le vândă bijuterii false marcate ca fiind aur.

Pentru fapta sa, bărbatul a fost reținut 24 de ore. Este acuzat de tentativă de înșelăciune și riscă să ajungă la închisoare.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri