VIDEO Treceri de pietoni din șanț spre șanț, în Bragadiru. Cum explică primarul

Data publicării:
treceri pietoni
Treceri de pietoni în mijlocul câmpului, în Bragadiru. Foto: Captură Digi24

Treceri de pietoni în mijlocul câmpului care duc cel mult în șanț sau trotuare înguste de câțiva metri lungime. Asta se întâmplă în Bragadiru, un oraș situat la doar 10 kilometri de Capitală. Oamenii se plâng și spun că lucrările sunt degeaba. Primăria neagă și spune că în timp banii investiți se vor observa.

Zeci de locuitori de pe strada Gladiolelor din Bragadiru au cerut o trecere de pietoni. Marcajele au fost făcute însă la câțiva kilometri distranță, într-o zonă unde nu stă nimeni.

Georgiana Iuzic - jurnalist Digi24: Această trecere de pietoni este făcută practic în câmp. Ea pornește dintr-un șanț și se termină în alt șanț. Oamenii care traversează pe aici nu au altă variantă decât să meargă pe marginea drumului.

15.000 de lei. Atât a plătit Primăria Bragadiru pentru mai multe astfel de treceri spre nicăieri.

- E o mare prostie. Nu ai unde să traversezi, te duci în șant.
- Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul.
- S-a construit haotic.

Trotuarele sunt o problemă reală în tot orașul. Sunt prezente doar pe unele străzi și acolo cu probleme: înguste și blocate de stâlpi de electricitate. De multe ori, pietonii sunt nevoiți să circule direct pe drum.

- Sunt făcute doar așa, să fie făcute.
- Chiar vorbeam cu prietena mea și îi spuneam: care se urcă pe trotuar, eu sau tu?

Georgiana Iuzic - jurnalist Digi24: Tot în Bragadiru, pe strada Parfumului, autoritățile au venit cu o nouă invenție: un trotuar de doar câțiva metri care se oprește brusc în noroi.

Primarul localității are câte o explicație pentru fiecare situație. Trotuarele de doar câțiva metri lungime au fost construite pe porțiunea unde a avut aprobare, iar acum vrea să lungească pe toată strada după ce rezolvă cu expropierile. Iar în cazul trecerilor de pietoni din mijlocul câmplui, edilul spune că de fapt, sunt delimitatoare de viteză.

Gabriel Lupulescu - primar Bragadiru: Ele sunt marcate ca treceri de pietoni, dar sunt dâmburi pentru viteză. Am creat o zonă unde să poată să treacă și un pieton de pe o parte pe cealaltă momentan, până o să organizăm cu trotuare cu tot.

Edilul localității dă asigurări că în următoare perioadă vor exista trotuare și terceri de pietoni, așa cum trebuie, în oraș.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri