VIDEO. Incendiu puternic izbucnit la o hală din județul Argeș. Specialiștii au identificat substanţe periculoase în zonă

Data actualizării: Data publicării:
incendiu arges
Pompierii din Argeș intervin la un incendiu masiv izbucnit la o hală

UPDATE 23.05. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş informează, joi seară, că pe o rază de aproximativ 100 m la locul incendiului care a cuprins un depozit de solvenţi au fost identificat substanţe care pot afecta starea de sănătate a personalului care intervine. 

"Pe o rază de aproximativ 100 m faţă de locul incendiul, echipajul CBRN a identificat substanţe care pot afecta starea de sănătate a personalului care intervine şi s-a impus purtarea aparatelor de respirat cu aer comprimat pentru siguranţa lor. În afara razei de 100 m faţă de incendiu nu a mai fost identificat pericolul, însă recomandăm populaţiei din zonă să menţină uşile şi ferestrele închise", precizează sursa citată.

Un incendiu puternic a izbucnit la o hală situată din zona localității Bradu, județul Argeș. Pompierii din Argeș intervin cu șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă. 

„Incendiu izbucnit la o hală, pe drumul 23, în spate la Metro. Intervin pompierii cu șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat,” a anunțat ISU Argeș.

 

La faţa locului se intervine cu 15 autospeciale de stingere cu apa şi spumă, două ambulanţe SMURD de prim ajutor calificat, un echipaj CBRN şi o autospecială de salvare de la înălţime.

Pentru localizarea flăcărilor, care se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 mp, în sprijinul echipajelor argeşene au fost trimise în sprijin trei maşini de stingere de la ISU Dâmboviţa, două de la ISU Olt şi una de la ISU Giurgiu, anunţă IGSU.

Din cauza degajărilor mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflate în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, precizează sursa citată.

"Se intervine cu spumă pentru a întrerupe aportul de oxigen în reacţia de ardere. Au fost aduse butoaie cu spumogen pentru alimentarea liniilor de stingere", menţionează ISU Argeş.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri