Omar Hayssam, la instanţă: Să se rejudece toate dosarele, să se afle adevărul

Data publicării:
omar hayssam mediafax-2

ACTUALIZARE 10.20. Procesul lui Omar Hayssam a fost amânat pentru 2 august. Sirianul a cerut astăzi să îi fie acordat un termen pentru a-şi angaja un avocat. El a refuzat să fie reprezentat de un avocat din oficiu.

Sunt traumatizat de ce mi s-a întâmplat în Siria, a spus sirianul, care a cerut să fie rejudecat în toate dosarele.

Vreau să se afle adevărul în toate aceste dosare şi cu siguranţă se va afla, a afirmat Hayssam.

ACTUALIZARE 9.40. A fost adus sub pază strictă, escortat de două maşini ale Poliţiei. la ora 10.00 este programată să înceapă şedinţa pentru emiterea unui nou mandat de arestare preventivă a lui Omar Hayssam.


Acest proces a avut termen şi pe 23 iulie, când sirianul nu a fost adus în faţa instanţei pentru că nu a putut fi citat. Motivul, magistraţii nu au reuşit să afle locul în care acesta era deţinut.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv, în lipsă, în trei dosare, la 20 de ani, 16 ani şi, respectiv, trei ani, pentru răpirea celor trei jurnalişti români în Irak, înşelăciune în cazul "Volvo" şi fraude în cauza "Foresta Nehoiu".

Hayssam este judecat şi pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat. El a fost predat Poliţiei Române în data de 19 iulie. De atunci, se află încarcerat la Penitenciarul Rahova.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri