Corneliu Dobrițoiu, fost ministru al Apărării: E o mascaradă a lui Turcescu, pentru a ține cald un subiect

Data publicării:
corneliu dobritoiu mediafax

FOTO: MEDIAFAX

El a spus că în timpul mandatului său a semnat pentru retragerea gradului de locotenent-colonel pe care îl avea jurnalistul Robert Turcescu, pentru că i s-a părut că a fost obținut oneros.

„Referitor la informațiile apărute ieri cu fotografia anexată, am nişte comentarii de făcut, în sensul că livretul atestă calitatea de cadru militar în rezervă. Din câte știu, Turcescu nu mai avea calitatea de ofiţer în rezerva MApN. Or, de-aici și până la ofiţer acoperit...Am văzut și niște hârtiuțe prin care erau prezentate nişte cifre. Ofiţerii în rezervă primesc soldă doar în situația în care sunt concentraţi pentru activitate de pregătire militară și doar pentru perioada respectivă. În rest, nu primeşte niciun leu de la MapN”, a explicat fostul ministru al Apărării. „Nu-mi amintesc ca ministru să fi semnat un ordin de concentrare pentru Turcescu”, a adăugat Corneliu Dobrițoiu.

„Probabil, într-un puseu de conştiinţă, Turcescu a ţinut să genereze senzaţie. Probabil că, în viitor, eliberându-și povara apartenenței la o structură secretă în calitate conspirată, el se va simţi liber să vină și cu alte informații pentru altcineva. Probabil asta e regula jocului sau aşa e jocul”, a mai spus președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat.

„Mi se pare scandalos să târăști numele armatei într-un asemenea scandal. E povestea lui Turcescu, nu știu ce o fi visat noaptea. Dacă are ceva de spus și dacă ar fi fost acoperit și ar fi avut mustrari de conștiinșă, putea să pună mâna pe un toc și să scrie Procurorului general și se deconspira autorităților”, a punctat senatorul.

„E o picanterie de presă prin care se dorește întreținerea atenției auspra unei chestiuni”, a conchis Corneliu Dobrițoiu.

Citiți și:

Robert Turcescu, ofițer sub acoperire. Victor Ponta: „Cine seamănă vânt culege furtună”

Mirel Palada, despre Robert Turcescu: „Ce s-a întâmplat cu jurnalistul preferat al lui Băsescu? Presa moare pentru că merită să moară”

MApN refuză să comenteze afirmațiile lui Robert Turcescu

Robert Turcescu riscă până la 7 ani de închisoare după ce a dezvăluit că a fost ofiţer acoperit

Jurnalistul Robert Turcescu a mărturisit că a fost ofițer acoperit. C. T. Popescu: Sunt uluit de acest delir mistic

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri