Emil Hurezeanu, despre cartea lui Klaus Iohannis și premoniția lui Julio Iglesias: „Iohannis anunță o față nouă a democrației”

Data publicării:
Emil Hurezeanu poza foarte buna-1

Emil Hurezeanu a vorbit despre alegerea lui Klaus Iohannis ca președinte al României, precizând că aceasta apare ca o garanție a democrației și stabilității.

Avem nevoie de Rusia? Unii cred că au nevoie de Rusia. Occidentul nu știe ce face. Asta vrea Putin. Vrea ca Occidentul să nu știe pe ce lume e. A apărut în lumea asta instabilă, în stare de plutire periculoasă, o garanție că democrația și stabilitatea unuia dintre cele mai importante state din sud-estul Europei se pot regenera și se pot consolida prin prezența acestui om”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24.

Nemții ar spune că e o „foaie nescrisă”, a spus Emil Hurezeanu, care contrazice totuși această zicală. „Nu e chiar o foaie nescrisă, Iohannis. Cartea lui de 300 de pagini poate fi o probă. Deși e o carte pe care am citit-o cu mult interes înainte de campanie și am rămas destul de nedumerit. Nu pentru absența calităților literare și doctrinare, care, fără să vrea autorul, există. Prin opoziție, la gradul doi. Autorul nu-și dă seama. Dar vorbește despre întâmplări, despre fapte, despre turnuri fără prea mulți oameni. Oamenii care-i populează lui universul familiar, Sibiul, comunitatea, copilăria sunt puțini. Senzația mea este că este un om care a lucrat în singurătate și care are o imagine mai apropiată a faptelor și o familiaritate cu abstracția mai mare decât cu oamenii. Dar în folosul oamenilor. Am fost mirat să văd cât de puține cunoștințe avem în comun în Sibiu, pornind de la cartea lui Iohannis. În realitate, știu precis că există mult mai mulți. Există sute de oameni, dar Iohannis pomenește zece oameni dintre care unul nu e tocmai din Sibiu și se numește Julio Iglesias și a intrat în amintirile lui Iohannis pentru că i-a spus la un concert în 2007, la inaugurarea anului cultural: „Băiete, așa cum te văd, blond cu ochi albaștri, ai mari șanse să ajungi viitorul președinte al României”. Zis și făcut”, a spus Emil Hurezeanu la Digi24.

Dar se poate baza un politician pe o premoniție lansată de Julio Iglesias? „Orice premoniție, dacă se adeverește, e binevenită. Să fie primită. De asta e importantă venirea lui Iohannis pentru că anunță o față nouă a democrației”, a cochis jurnalistul Emil Hurezeanu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri