Ministerul rus de Externe îl critică pe Traian Băsescu

Data publicării:
basescu ziua europei presidency ro crop-2

Ministerul rus de Externe a reacționat la un interviu pe care președintele României, Traian Băsescu, l-a acordat Europa Liberă pe 16 iulie, înaintea vizitei în Republica Moldova.

Traian Băsescu a vorbit despre problema transnistreană, despre relațiile pe care autoritățile de la Chișinău le au cu Tiraspolul și a afirmat că „ori de câte ori întrebi un oficial rus, de orice nivel, vei afla că Rusia susține integritatea Republicii Moldova. E diferența dintre vorbă și faptă”.

Se pare că aceste declarații au creat o mare nemulțumire la Moscova, iar un director din Departamentul pentru presă a ieșit astăzi cu aceste critici, susținând că sunt atacuri politice lipsite de temei și a subliniat că Rusia întotdeauna și-a păstrat o poziție conseceventă în problema transnistreană și că susține negocierile pentru soluționarea acestui conflict.

Transnistria, o regiune separatistă, s-a desprins de Republica Moldova în 1990, când și-a autoproclamat independența, însă care nu este recunoscută la nivel internațional.

În opinia reprezentantei diplomaţiei ruse, „discursul lui Băsescu face notă discordantă pe fondul vizitei de lucru de succes a ministrului de Externe al României Titus Corlăţean, efectuată la 9 iulie, la Moscova, în cadrul căreia se ştie că a fost abordată tematica reglementării transnistrene”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri