Traian Băsescu: Voi face publice înregistrările discuțiilor ca să vedem cine minte!

Data publicării:
presedinte tribuna

Preşedintele a vorbit în declaraţia sa de presă despre „incompetența guvernului”, care are o echipă „foarte nepregătită” și a criticat-o inclusiv pe Ioana Petrescu, ministrul de Finanțe cu studii la Harvard, spunând că se aștepta să vină să-i prezinte un desfășurător. Premierul și ministrul de Finanțe au venit, în schimb, doar cu afirmații, cu argumente extrem de volatile, a spus președintele.

Traian Băsescu a anunțat că va face publice, pentru prima dată, înregistrările discuțiilor pe care le-a avut cu premierul, reacționând astfel la afirmațiile premierului și ale unui post de televiziune, care au spus că discuțiile au fost dure și s-au purtat pe un ton nepoliticos față de ministrul Ioana Petrescu. „Fac publice înregistrările să vedem cine minte!”, a declarat președintele, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliștilor.

El a mai spus că i-a cerut ministrului de Finanțe să-i transmită în zilele următoare „o foaie” unde să detalieze cu cifre de unde vor veni veniturile pentru acoperirea deficitului bugetar creat de reducerea CAS.

Parlamentul a fost înșelat de expunerea de motive a ministrului de Finanțe, a mai afirmat Traian Băsescu, întrebat dacă nu cumva și Parlamentul are o responsabilitate, pentru că a trecut această lege. 

Șeful statului a evitat să spună dacă va ataca legea la Curtea Constituțională, dar a precizat că mai are timp să discute și cu oamenii de afaceri, data-limită a promulgării fiind 24 iulie.

Ce a spus premierul

„Eu sunt obișnuit, dna Petrescu probabil a avut o experiență neplăcută (...) un ton destul de bădărănesc la adresa dnei Petrescu (...) Dna ministru a rezistat destul de bine”, a declarat premierul. „Am aflat că studiile de la Harvard nu înseamnă nimic”, a adăugat Victor Ponta întrebat despre discuțiile avute la Cotroceni.

El a mai spus că președintele a pus piedici obținerii de venituri și când a blocat legea insolvenței, gest făcut, în opinia premierului, „pentru a-și ajuta niște prieteni”.

De asemenea, premierul susține că președintele ar fi dat de înțeles că va ataca legea la Curtea Constituțională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri