Traian Băsescu reia tema candidatului-ofițer acoperit: Ilie Sârbu a mințit prin omisiune. Nu va fi un document al serviciilor secrete

Data publicării:
candidat spion-1

Traian Băsescu a mai spus că apartenența la un serviciu de informații nu este un lucru rușinos, dar un candidat la președinție ar trebui să recunoască dacă a fost ofițer acoperit.

Preşedintele a mai declarat că va face public numele candidatului-ofițer acoperit  într-un anumit moment la care să aibă acces toată presa.

Pe de altă parte, președintele a comentat declarațiile lui Ilie Sârbu, vicepreşedintele Comisiei de Control al SIE, care a spus astăzi că serviciul a transmis comisiei, sub semnătura directorului Teodor Meleşcanu, un document din care reiese că nu există niciun candidat la prezidenţiale, ministru sau parlamentar care să fie ofiţer acoperit.

Răspunsul lui Ilie Sârbu acoperă doar jumătate din ceea ce am declarat. Am spus că e un fost ofiţer acoperit sau ofiţer acoperit. Pentru că atunci când știi despre cineva că a fost ofiţer, nu știi când i-a încetat mandatul si acest lucru trebuie să-l afli înainte de a fi candidat, să-l afli ca cetățean, oricine”, a spus Traian Băsescu într-o emisiune televizată.

El a lansat acuzații la adresa vicepreședintelui Comisiei de Control al SIE.

Sârbu a mințit prin omisiune, și nu doar azi. E într-o lungă campanie. De când am făcut această afirmație, nu conteneşte să spună că nu există niciun ofiţer acoperit în familia lui sau (să vorbească despre n.r.) dosarul lui Băsescu. Frate, îl căutați de 25 de ani. Nu e”, a spus președintele.

Să nu se aștepte nimeni că va fi un document al serviciilor secrete. Nu poate fi aşa ceva. Dacă aș fi primit informațiile de la SIE, care i-a spus lui Sârbu că nu există niciun ofiţer acoperit printre candidaţi, și aș fi aproape de acord cu el”, a spus președintele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri