Atentat la Nisa. Liderii lumii musulmane condamnă atacul

Data publicării:
camion nisa agerpres 8872636-1

Foto: Agerpres

De asemenea, Marele Muftiu al Egiptului a denuțat atacul și a subliniat că „sabatorii care îl urmează pe Satan vor fi condamnați în această viață și în cea viitoare”.

Clericul din Arabia Suadită, Sheikh Salman al-Auda, a spus, de asemenea, că „ucigașul va fi blestemat de Dumnezeu, îngerii lui, și de toți oamenii”. Reacția clericului vine după o dezbatere aprinsă pe rețelele de socializare în care musulmanii erau atacați, notează The Guardian.

Universitatea Al-Azhar din Egipt, centrul principal de studiu al islamului sunit, a transmis că atacul terorist de la Nisa vine în contradicție cu islamul și a făcut un apel la „unirea eforturilor pentru a învinge terorismul și pentru a curăța lumea de rău”.

Arabia Saudită și vecinii din Golf au dat un mesaj comun în care au precizat că condamnă ferm atacul terorist din Nisa.

„Consiliul de Cooperare al Golfului este solidar cu Franța în urma atentatului laș (din Nisa n.red)”, a transmis secretarul general al Consiliului.

De asemenea, președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, a condamnat în „cei mai duri termeni atacul terorist”.

Șeful Ligii Statelor Arabe Abul Gheit a denunțat atacul terorist, pe care l-a apreciat ca fiind unul „laș”, a anunțat purtătorul său de cuvânt.  

Un terorist a ucis, în noaptea de joi spre vineri, la Nisa, cel puţin 84 de persoane, printre care şi copii, după ce a intrat cu viteză, cu un camion, în mulţimea strânsă pentru a vedea focurile de artificii pe celebra Promenade des Anglais.

Citiți și:
Atentatul de la Nisa. Filmul evenimentelor
Atentat la Nisa. Peste 50 de copii au fost duși la spital
Atentat la Nisa. Martor: „E groaznic să vezi un copil care îți întindea mâna să-l ajuți și nu puteai”
Atentat la Nisa. Șoferul a fost identificat. Polițiștii fac percheziții la locuința lui

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri