Maşinile electrice, vedete la Salonul Auto de la Frankfurt

Data publicării:
pp4

Maşinile electrice şi hibride vor fi vedetele Salonului Auto de la Frankfurt de anul acesta, care va începe pe 12 septembrie.

Constructorii germani sunt în fruntea listei premierelor. BMW aduce la salon modelul electric de lux i8, care poate să atingă 100 de kilometri în doar 4,5 secunde. Audi vine cu un model sportiv, cu un Quattro de 700 de cai putere, care poate rula cu 305 kilometri pe oră.

Japonezii de la Toyota prezintă o versiune concept a modelului Yaris, cu 400 de cai putere, echipată cu trei motoare electrice şi un propulsor pe benzină. Iar cel mai mare producător auto european, Volkswagen, dezveleşte la Frankfurt o variantă electrică a modelului Golf, precum şi una a modelului citadin Up.

Efervescenţa lansărilor de noi modele electrice şi hibride încă nu se traduce şi printr-un succes comercial. Modelele cu propulsie hibridă sau electrică sunt încă scumpe şi au autonomie redusă. În Europa, maşinile de acest fel reprezintă sub 0,2 la sută din întreaga piaţă.

Producătorii auto de lux caută să atragă atenţia cu noi SUV-uri. Mercedes prezintă la Frankfurt noul model GLA, iar Lexus aduce conceptul LF-NX, care preia sistemul hibrid de la Toyota. Printre lansările de SUV-uri se numără şi cea a Dacia-Renault, care vine cu un Duster modernizat în interior şi la exterior.

În total, 70 de modele şi concepte vor fi prezentate, în premieră, în cadrul expoziţiei care se întinde pe o suprafaţă echivalentă cu 32 de terenuri de fotbal. Salonul are loc într-o perioadă dificilă pentru piaţa auto europeană. Vânzările de autoturisme au atins cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani, aşa că producătorii caută profitul pe alte pieţe, în special în America şi în Asia. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri