108 elevi din Bihor, eliminaţi de la bacalaureat

Data publicării:
COLEGIU TEHNIC STEI

 

Decizia a fost luată în urma anchetei care a fost declanşată după acuzaţiile lansate.

Totul a pornit de la o sesizare privind existenţa unor similitudini între 42 de lucrări la matematică care proveneau din centrul de examen Colegiul Tehnic „Unirea" din Ştei.

Imediat, comisia judeţeană de bacalaureat a dispus analizarea înregistrărilor din cele 14 săli în care s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului la şcoala din Ştei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, în 10 săli, în care au susţinut proba aproape 200 de elevi, s-a descoperit că profesorii supraveghetori le-au permis candidaţilor să vorbească între ei şi să copieze.

Acuzaţii de fraudă la Bacalaureat, în Bihor. Supraveghetorii de la un centru de examen din Ştei, înregistraţi când i-au lăsat pe elevi să copieze

În unele cazuri chiar i-ar fi ajutat să copieze unii de la alţii. Din cauza gravităţii faptelor, ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat că trimite corpul de control, pentru a verifica posibila fraudă. De asemenea, Comisia NaţionaLă de Bacalaureat a cerut organizarea unei comisii de cercetare disciplinară a profesorilor implicaţi. În plus, în acest caz s-a făcut o plângere penală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri